Image Alt

Concòrdia

Laura Bragança a la sessió de comú

La minoria de la Massana no participa de la votació de la nova limitació a la construcció per les maneres de fer de la majoria comunal

El Consell de Comú de la Massana ha aprovat fixar un topall a la construcció, és a dir, limitar el nombre de metres quadrats que es podran desenvolupar, anualment, en sòl consolidat, que seran 22.548 m². Aquesta xifra resulta de la mitjana construïda entre els anys 2000 i 2022. Així, en el que queda d’any 2024, només falten per desenvolupar uns 7.800 m². I en poblacions com Pal, Sispony o Arinsal ja no s’hi podrà construir més perquè han arribat al límit establert.

El decret corresponent a aquesta qüestió ha estat introduït d’urgència en la sessió de consell de comú d’aquest divendres al matí, motiu pel qual la minoria d’Amb Seny ha demanat impugnar-lo, tenint en compte la importància del que s’havia de votar i que, fins ahir al vespre, no van rebre la documentació formal per part de la majoria, incomplint els terminis amb els quals s’ha de trametre la informació relativa als punts que es votaran en la sessió de consell. Els consellers Guillem Forné i Laura Bragança han lamentat les formes de fer de la majoria comunal, incomplint el reglament intern dels comuns i vulnerant el dret dels membres de la minoria de fer la seva feina. Han argumentat que, en menys de 24 hores, és del tot inviable poder estudiar una directriu de tanta transcendència. “La feina de la minoria és controlar el que es fa al comú, i no podem fer aquesta tasca si la majoria no ens dona les eines per fer-ho”, ha dit Laura Bragança, insistint en una mirada més enllà dels quatre anys de mandat i pensant en el millor futur per a la parròquia.

Forné i Bragança han assenyalat que compartien el fons del decret, però han insistit que “no s’ha actuat de la manera adient” i per això han demanat retirar-lo de l’ordre del dia. Finalment, no ha estat així i la mesura ha tirat endavant només amb els vots de la majoria comunal massanenca, sense que els consellers de la minoria hagin participat de la votació.

Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació, preguntats sobre si es plantegen la possibilitat de presentar algun recurs, els consellers d’Amb Seny han dit que ho valoraran i que, en tot cas, esgotaran totes les vies possibles abans de traslladar-ho a instàncies judicials.

En un altre ordre, la consellera Laura Bragança, ha exposat que revisaran tots els suplements de crèdit que es demanen per als diferents projectes, ja que els darrers que s’han aprovat han estat gairebé del percentatge màxim que preveu la llei, un 20%, per saber si es tracta d’una pràctica habitual.

 

Andorra la Vella, 21 de juny de 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.