Image Alt

Concòrdia

Llicencies urbanistiuqes suspensió

Andorra la Vella atura temporalment les llicències de noves urbanitzacions

Andorra la Vella suspèn, durant un any, l’atorgament de noves llicències urbanístiques, plans parcials i unitats d’actuació. Es mantenen, doncs, les noves construccions en sòl urbà consolidat i les obres en edificis ja existents. La mesura ha estat aprovada per unanimitat en sessió de consell de comú i ve justificada, entre d’altres, per la crisi de l’habitatge, la pèrdua d’espais verds, l’estrès de la xarxa viària i l’absència d’un full de ruta urbanístic. Mentre la suspensió estigui en vigor es durà a terme la revisió del POUP.

La majoria comunal calcula que sense aquesta suspensió podrien haver entrat entre 10 i 15 projectes urbanístics, la meitat d’alt standing. A més, gran part provindrien de l’efecte crida, arran de les moratòries impulsades per altres parròquies. El conseller de Transformació Digital i Sostenibilitat i Habitatge, Marc Torrent, ha explicat que s’ha arribat a aquesta situació per una falta de planificació i la manca d’un full de ruta clar, així com perquè s’ha permès l’entrada de promotors estrangers amb un objectiu especulatiu i perquè no s’ha desaccelerat el ritme de creixement.

Torrent ha detallat que l’actual POUP de la capital permetria créixer fins als 50.077 habitants, una xifra que doblaria gairebé l’actual de 25.197 habitants. Encara més, dels quatre milions de metres quadrats que el pla urbanístic actual permet construir, ja hi ha 0,6 milions de metres quadrats ocupats per edificis. En aquest sentit, ha remarcat la importància de reflexionar sobre el model de parròquia que es vol per al futur, de manera que garanteixi una qualitat de vida.

Per dur a terme aquesta reflexió del plantejament urbanístic, el comú de la capital ho vol fer de la mà amb els ciutadans i ciutadanes. Per això, durant els pròxims mesos, impulsarà espais de reflexió amb conferències, taules rodones i reunions de poble, que permetin conèixer la percepció de la societat i, alhora, donar exemples de casos d’èxit en altres ciutats i països.

Resultats dels estudis de capacitat de càrrega màxima parroquial

Entre els arguments del Comú d’Andorra la Vella per posar pausa i repensar cap a on va la parròquia, també hi ha els resultats dels estudis de capacitat de càrrega màxima. Si bé amb la població actual són prou favorables, si s’arribés al màxim de població que preveu l’actual pla d’urbanisme, es donaria una situació de saturació de recursos pel que fa al subministrament i distribució d’aigua potable, a la xarxa viària i a la conducció i depuració d’aigües residuals.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.