Image Alt

Concòrdia

Vial Sant Julià de Lòria

Vial

Avui, Pol Bartolomé escriu un article d’opinió a l’Altaveu on reflexiona sobre la importància per als ciutadans de Sant Julià de Lòria de tenir finalitzada l’eterna promesa del vial. El llegim?

Cada any, gairebé tres milions de turistes visiten Andorra travessant la frontera del riu Runer. Per tractar-se de la via d’entrada al país, el tram de la CG-1 que uneix la duana i Andorra la Vella mostra una gran congestió en nucli urbà de Sant Julià. De fet, alguns estudis assenyalen una saturació del cent per cent de la circulació, cinquanta dies l’any de mitjana. Aquestes dades demostren la importància del projecte del vial i, sobretot, la seva dimensió nacional.

Compte tingut de la necessitat d’acabar el vial, convé recordar que el govern ha descartat aquest projecte pels pròxims deu anys. En efecte, en els nous pressupostos generals, la coalició demòcrata i liberal ha dedicat una partida minúscula de vint-i-cinc mil euros per explorar alternatives que redueixin el trànsit a l’avinguda de Francesc Cairat. Al nostre entendre, la renúncia del vial posa de manifest, un cop més, la manca de compromís de l’executiu envers el futur de Sant Julià.

De fet, l’acabament del vial és un factor essencial per a definir un nou model urbanístic per Sant Julià, tan necessari en el context actual. Deixar de banda un projecte d’aquesta envergadura i posposar eternament la seva consecució, minvarà el desenvolupament socioeconòmic de Sant Julià i soscavarà qualsevol aspiració per a construir una parròquia més amable i centrada en el benestar dels seus habitants.

En primer lloc, perquè el vial és una oportunitat única per a repensar el nucli urbà de la parròquia, afavorint més espais verds i zones de vianants que estimulin l’activitat comercial de Sant Julià. En segon lloc, perquè allunyar el tràfic del centre urbà repercutirà positivament en la qualitat de l’aire de la parròquia i, eventualment, en la salut dels ciutadans. A més a més, donarà més seguretat i tranquil·litat als infants i la gent gran que passeja diàriament pels carrers de Sant Julià.

Des de la candidatura Concòrdia+DespertaLaurèdia tenim el compromís de tirar endavant el projecte del vial durant la pròxima legislatura. Vetllarem perquè els comerços que actualment donen vida al teixit comercial lauredià continuïn aportant llocs de treball i activitat a la parròquia,  romanent en tot moment a l’escolta de les seves propostes.

Per aconseguir-ho, treballarem incansablement i en coordinació amb el Comú per tal que aquest projecte s’inclogui en les prioritats del pròxim Govern d’Andorra.

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.