Image Alt

Concòrdia

Maria Àngels Aché

Renunciar a algunes coses per defensar-ne unes altres

L’any 2019 sorgia un moviment ciutadà a la parròquia de Sant Julià de Lòria, fruit de reunions veïnals per canalitzar neguits i queixes. El que podia haver quedat en unes senzilles trobades, a poc a poc es va convertir en reunions formals, regulars i en les quals debatíem, cada cop més nombrosos, idees i propostes que podrien ser útils per a millorar la qualitat de vida a la parròquia.

Per sort o per desgràcia, el temps fa que ens oblidem dòcilment de les coses però potser alguns encara recordeu aquells projectes faraònics del ràfting o bé el de la tirolina més gran del món que l’anterior corporació comunal, formada per demòcrates, pretenia construir a la Rabassa. Preocupats per l’impacte mediambiental i econòmic que podien suposar aquests projectes per a la parròquia, vam qüestionar-ne la viabilitat i impedir que aquella idea prosperés sense ni tan sols encara estar constituïts oficialment. Amb el suport de molts lauredians i andorrans, vam acabar presentant-nos a les eleccions comunals del desembre del 2019, que ens van dur tres consellers de Desperta Laurèdia cap al Comú, legitimats per un 41% dels electors.

La nostra manera d’entendre la política es basa primer de tot en el respecte i en la proximitat amb les persones. Des de la humilitat i per la nostra manera de ser, hem sigut capaços d’establir amb els membres de la majoria una relació de treball cordial i respectuosa deixant de banda retrets sense fonaments davant d’accions que també hem compartit.

Hem recolzat i hem ajudat a fer prosperar projectes socials, culturals, urbanístics i de creixement econòmic. Alhora també hem fiscalitzat i hem denunciat tant des de les comissions de treball com públicament, decisions contràries al nostre enteniment, com l’abocador de terres a la Rabassa, l’endeutament de Naturland i hem defensat obstinadament la preservació del Parc del Prat Gran. Hem portat a la palestra un projecte de pisos tutelats per a la gent gran de molta consideració per als lauredians i andorrans en el qual la nostra implicació ha estat decisiva.

Durant aquests trenta-vuit mesos al costat dels meus companys Cerni i Sofia, m’he sentit privilegiada per haver pogut defensar les idees del programa electoral de Desperta Laurèdia des de la minoria, sense ni tan sols governar. Cedeixo ara el lloc al nostre company Rossend Areny, que també treballarà amb fermesa en tot allò que s’ha engegat.

Amb la confiança que els companys de Desperta Laurèdia i de Concòrdia han dipositat en mi i malgrat tenir el cor dividit, vaig acceptar de renunciar al meu càrrec de consellera del Comú de Sant Julià de Lòria i presentar-me als imminents comicis. A vegades, cal renunciar a coses per poder defensar-ne d’altres. Amb Pol Bartolomé, graduat en Ciències Polítiques, amb dos màsters sota el braç i amb la meva experiència en el món educatiu així com la meva implicació en la política comunal laurediana confiem elevar els interessos de la parròquia cap al Consell General i vetllar per la defensa de les idees i ideals de país que emparem.

Malgrat un panorama complex, em pensava que enguany seguiria aquestes eleccions des d’una posició més còmoda, des de casa, com la major part dels ciutadans. Posar-se a primera fila de la política és de valents, em diu la meva gent propera. Però al costat de persones com Anna Gabriel, Raquel Sebastià i Ariadna Alonso les coses semblen més fàcils.

Els sacrificis personals són importants i per aquest motiu, felicito aquells que es posen al capdavant i lluiten pels interessos i ideals en els quals creuen, siguin compartits o no.
I així espero, i desitjo, presenciar una campanya on es proposin programes propers als problemes actuals, que es posin de costat els retrets i les crítiques i així contribuir a una nova manera de fer política.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.