Image Alt

Concòrdia

La Tertulia de radio Valira amb Martí Alay i Ramon Tena

Concòrdia neix amb la voluntat de construir

Just després de presentar i validar les candidatures a les diferents administracions públiques, els tertulians han tingut l’oportunitat de donar pinzellades sobre temes cabdals en la propera cursa electoral, com son l’habitatge, el territori, la participació o l’acord d’associació.

Després de reconèixer que Concòrdia neix amb la voluntat de construir, Tena i Alay han explicat que el programa electoral amb què es presentaran s’ha realitzat des del debat, fruit de les trobades temàtiques obertes que va encetar el partit des del mes de setembre. A més, Alay ha observat que “cadascuna de les propostes que presentarem a la ciutadania ha estat contrastada amb experts per donar solucions realistes, que puguin tenir un pressupost associat i una continuïtat a llarg termini, buscant el debat i el màxim de consens“.

En la línia de l’avaluació de les propostes, i ja dins del tema de l’habitatge, Tena ha exposat que “actualment ens trobem amb una construcció especulativa que fa que la gent no tingui lloc on viure a Andorra i s’han de buscar solucions per reequilibrar-ho”, al que Alay ha finalitzat que “Concòrdia ha contrastat les propostes de l’habitatge amb especialistes i arquitectes, que ens permet portar al programa propostes potents en habitatge que plantejaran un model de creixement sostenible, que entre altres solucions, prioritzarà el primer habitatge“.

Pel que fa a l’acord d’associació, Tena ha constatat que “s’ha fet un esforç per part de Govern d’explicar les negociacions, però que no s’ha aconseguit abordar i respondre els neguits de la ciutadania, produint-se una manca de diàleg que acompanya les argumentacions”. Per la seva banda, Alay ha exposat que sent un assumpte que pot provocar un canvi de model del país, s’hauria de proposar –arribat el moment- un referèndum vinculant a la ciutadania.

Finalment, Alay i Tena, preguntats per l’abstencionisme en les darreres eleccions, han dit que entenen l’esgotament de la gent, però que és necessari que la ciutadania expressi la seva opinió a les urnes, perquè si no, Andorra no avançarà.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.