Image Alt

Concòrdia

Roda de premsa de Concòrdia

Concòrdia proposa una modificació de la llei de Transparència

El grup parlamentari exigeix disposar de la informació completa sobre l’Acord d’Associació amb la Unió Europea i reafirma el seu posicionament contrari.

El Grup Parlamentari de Concòrdia proposarà una modificació de la llei de Transparència. La voluntat és que el Govern tingui l’obligació de compartir tots els informes que encomani i que facin referència a qüestions legislatives o tractats internacionals. Així ho han exposat els consellers generals Cerni Escalé, Núria Segués i Jordi Casadevall en una roda de premsa.

El president del grup parlamentari, Cerni Escalé, ha argumentat, en el cas de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, el profund problema que suposa, com a representants al Consell General, no disposar de tota la informació. Escalé ha denunciat que a finals de febrer Concòrdia era l’únic grup parlamentari que no disposava de tota la informació actualitzada sobre l’acord, malgrat el compromís del cap de Govern, en sessió parlamentària del desembre, de compartir-la. De fet, és aquest mes de febrer que quan Concòrdia s’assabenta que el Govern sí que ha fet arribar la informació actualitzada al grup parlamentari d’Andorra Endavant, la fa arribar també a Concòrdia, però mancada de la meitat dels protocols i amb documents que dataven dels mesos de setembre i octubre.

Per tot això, quan a principis d’aquest mes de març se’ns comunica la voluntat de debatre l’Acord d’Associació amb la Unió Europea en el si del Consell General i reclamem la informació actualitzada, tornem a rebre una negativa. De fet, no és fins poc abans que el Govern publiqui un document amb un resum ampliat de l’acord, el passat divendres, 8 de març, que se’ns fan arribar els protocols que mancaven.

Encara al voltant de l’acord d’associació, la consellera general Núria Segués s’ha referit a la informació esbiaixada que està donant el Govern a determinats col·lectius, com per exemple amb xerrades informatives a centres escolars. Segués ha volgut deixar clar que la campanya pel referèndum encara no ha començat i que en aquestes trobades només s’explica la part positiva de la negociació, condicionant així l’opinió dels alumnes. Aquest tipus de pràctica no respon a les maneres de fer d’un estat democràtic.

Per últim, el president del grup parlamentari ha volgut recordar que el posicionament de Concòrdia respecte a l’acord d’associació es va votar en un congrés del partit al setembre, amb la informació que el Govern havia transmès al juliol. Cerni Escalé ha dit que és a partir d’aquesta informació que la formació va decidir, per unanimitat, no donar suport a l’acord, a l’espera de rebre els documents finals, a més de demanar la suspensió de les negociacions.

Comissió d’investigació de la CASS

En roda de premsa, Concòrdia també s’ha referit a la comissió d’investigació de les pensions d’invalidesa de la CASS. El conseller general Jordi Casadevall ha volgut deixar clar el rol que ha de tenir la comissió segons el grup parlamentari, i que no és altre que entendre què ha passat, perquè ha passat i dotar les institucions dels instruments necessaris que facin que no es repeteixi una qüestió com aquesta. En aquest sentit, Concòrdia considera que el rol de la comissió d’investigació ha de ser el de dirimir responsabilitats polítiques i, en el cas que es detectés algun indici de delicte, donar trasllat a la justícia.

Des del Grup Parlamentari de Concòrdia entenem que l’actual reglament del Consell General ja permetria donar un rol més preponderant als grups de l’oposició, però que cal obrir una reflexió al voltant d’aquest reglament perquè l’oposició pugui impulsar de manera més ferma la seva tasca de control. És a dir, un major pes de l’oposició dona unes majors garanties.

Concòrdia lamenta no haver pogut tenir accés als informes sol·licitats per la CASS amb relació a la condonació del deute. En aquest sentit, considera que l’executiu hauria d’haver compartit amb més agilitat tota la documentació de la qual disposava, tenint en compte el rol del Consell General.

Per últim, volem recordar que aquesta comissió d’enquesta va ser una proposta del nostre grup parlamentari, juntament amb el Grup Parlamentari Socialdemòcrata i el conseller general no adscrit, Víctor Pintos.

 

Vols veure tota la roda de premsa? Ho pots fer aquí:

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.