Image Alt

Concòrdia

esmenes pressupost

Concòrdia presenta 27 esmenes al projecte de llei del pressupost general per a l’exercici 2024

El Grup Parlamentari de Concòrdia ha presentat avui un conjunt de 27 esmenes al projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2024, amb l’objectiu de promoure polítiques d’habitatge, combatre l’especulació immobiliària i millorar la sostenibilitat al país.

Concòrdia, amb la finalitat de prioritzat les solucions a la crisi de l’habitatge, proposa un augment dels tipus de l’impost de les plusvàlues per combatre l’especulació immobiliària, amb l’objectiu de finançar polítiques d’habitatge públic amb els ingressos resultants.

En el mateix sentit, es preveu reassignar recursos plantejant la reducció de la dotació d’Andorra Turisme per un import de 7,4 milions d’euros i destinar-lo a inversions reals dedicades a l’habitatge i a la promoció del sector primari. Es destaquen els esforços per assegurar que els ingressos de la taxa turística es dediquin a projectes crucials per al benestar de la població, incloent-hi la promoció de polítiques en habitatge, així com el suport continu a l’agricultura i la ramaderia.

Una part de les esmenes se centra en infraestructures, amb una proposta per iniciar les obres al vial de Sant Julià de Lòria i una partida destinada a dur a terme el projecte constructiu d’un tram que connecti les parròquies de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany. Es destaca l’eliminació de la partida per a l’Heliport Nacional d’Andorra a la Caubella, motivada per l’impacte ambiental del projecte i el desajustament a les previsions inicials contemplades al plec de bases per part de l’empresa adjudicatària.

En termes de compromís social, Concòrdia proposa la creació de partides pressupostàries per equiparar les baixes de paternitat amb les maternals i poder-les finançar gradualment tenint en compte una futura modificació legislativa. A més, es planteja una partida destinada a anticipar inversions per promoure pisos amb serveis compartits, millorant així les condicions d’habitatge per als col·lectius com la gent gran i els joves.

Finalment, i per a la promoció d’una economia centrada en la innovació i la recerca, Concòrdia inclou una partida addicional al pressupost per al projecte de creació d’un parc tecnològic amb viver d’empreses. El Grup Parlamentari creu fermament en la necessitat de promoure l’emprenedoria al país, el retorn del talent andorrà que es troba lluny de les nostres fronteres i la captació d’inversió estrangera d’alt valor afegit.

Aquestes esmenes s’han concebut per contribuir al debat constructiu i a la millora del Projecte de llei del pressupost 2024. Concòrdia confia en la seva consideració per part dels membres dels diferents grups parlamentaris del Consell General, amb la meta de garantir la gestió eficient dels recursos públics en benefici del Principat d’Andorra i dels seus ciutadans.

Andorra la Vella, 14 desembre de 2023

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.