Enclar encarregarà un estudi sobre els Pouets i portarà a la ciutadania diferents propostes d’ús

Defensa que cal donar vida als espais comunals buits per cobrir les necessitats de la població.

Enclar constata que a Andorra la Vella hi ha diverses instal·lacions comunals buides i inutilitzades i defensa que ara “ens toca fer un pas endavant”. El número un de la candidatura, Sergi González, ha remarcat que l’edifici dels Pouets, l’antic forn que hi ha a Encorcés o el Ribaló “són espais propietat del Comú en els quals es podrien fer projectes que podrien revertir en la ciutadania”. Davant d’això, Sergi González ha anunciat que Enclar analitzarà diferents usos per als Pouets i els portarà a la ciutadania perquè decideixi quin respon millor a les seves necessitats.

“DA ens va dir que buidar l’espai que ara ocupa l’aparcament dels Pouets costava entre 2 milions i 3 milions d’euros”, ha declarat el candidat que s’ha preguntat per
què els successius governs demòcrates al Comú d’Andorra la Vella no han demanat cap estudi seriós sobre l’edifici. “Per què ningú ho ha fet?”, ha insistit i ha afegit
que “ens diuen que al Ribaló les proteccions són molt cares. Hi ha algun estudi? Quant ens costa? Perquè per gastar 4 milions en unes fonts no hi ha cap problema”. “Anem a veure si aquesta parròquia està pensada per als turistes o per tenir espais que són nostres tancats i abandonats”, ha constatat.

En el cas dels Pouets, Enclar preveu encarregar un estudi de viabilitat amb diferents propostes i quantificar el cost que tindria implementar-les. Un cop realitzat aquest treball, es portaran a la ciutadania les diferents opcions perquè sigui aquesta la que decideixi a què destinar la instal·lació.

“Primer cal veure quant costa buidar l’espai. La viabilitat. I després, abans de tirarho endavant, cal plantejar vàries opcions sobre quin ús es vol donar a l’equipament i preguntar a la ciutadania”, ha indicat Sergi González, que considera que “el que no podem fer és treure això, que ens costi 2 milions d’euros, per després ubicar-hi un magatzem. Cal optimitzar i pensar bé les coses que fem”.

Sergi González ha explicat que des del Comú analitzaran les diferents necessitats de cada barri i a partir d’aquí executaran inversions “que siguin per a ús del ciutadà, pel bé de la comunitat”.

 

Andorra la Vella, 14 de desembre de 2023

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.