Image Alt

Concòrdia

Dia de la Constitucio Concordia

Concòrdia insisteix que cal un “debat pausat” amb l’Acord d’Associació amb la Unió Europea

Aquest dijous, els consellers generals i representants comunals de Concòrdia han participat en els actes oficials de celebració del 31è aniversari de la Constitució d’Andorra.

Primer ha tingut lloc la tradicional sessió de La Constitució a la Casa de la Vall, on s’ha fet un resum de l’activitat de les delegacions del Consell General als organismes internacionals de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), a l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE-PA) i a l’Assemblea Parlamentària de la Mediterrània (APM).

Després, ja en el nou edifici del Consell General, el Síndic General, Carles Ensenyat, ha protagonitzat el tradicional discurs d’aquest dia. En aquesta ocasió, marcat especialment per l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. Després de repassar el que han significat els 31 anys de la Carta Magna, Ensenyat ha relacionat fortament el progrés de l’estat amb un resultat favorable a l’Acord d’Associació amb la Unió Europea.

En la reflexió posterior davant els mitjans de comunicació, el president del Grup Parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, ha reconegut que malgrat que el procés constitucional i el de l’Acord d’Associació “són similarment transcendents”, la seva naturalesa “és molt diferent”. Ha argumentat que el primer “consistia a determinar qui som” i el d’ara en “determinar si una de les eines que tenim per relacionar-nos amb l’exterior és més positiva que negativa per Andorra”. “És en aquests termes que hem d’emmarcar el debat”, ha dit.

Cerni Escalé ha volgut recordar que debats com el de la diversificació econòmica, els preus de l’habitatge o la protecció del territori i la natura són paral·lels a l’Acord d’Associació. En aquest sentit, ha assenyalat que “no hi ha una relació de causa efecte entre l’acord i diversificar més la nostra economia”, ja que “depèn realment de la voluntat d’Andorra i de l’aprofitament d’aquests instruments”.

Finalment, encara en relació amb l’Acord d’Associació, Escalé ha apel·lat a la classe política a “no avançar els carros davant dels cavalls”, considerant que el que cal “és un debat pausat”, ja que falta pràcticament un any pel referèndum. Ha insistit que el que cal és que el Govern sigui neutral a l’hora de transmetre la informació, utilitzant els recursos públics per transmetre clarament tots els aspectes, tant els que poden ser positius com també aquells que poden constituir riscos.

Andorra la Vella, 15 de març de 2024

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.