Image Alt

Concòrdia

Concordia preguntes orals

Concòrdia proposa endurir els criteris de residència a Andorra pels treballadors per compte propi estrangers

El Grup Parlamentari de Concòrdia reclama un canvi legislatiu per garantir que els treballadors per compte propi estrangers establerts a Andorra compleixin amb el requeriment que estableix la Llei d’inversió estrangera, que obliga, entre d’altres, a fer un dipòsit de 50.000 euros.

La proposta de Concòrdia passa per modificar la Llei qualificada d’immigració, amb l’objectiu que els treballadors assalariats estrangers hagin de residir i treballar durant un període de sis mesos a Andorra, abans de poder formalitzar una societat mercantil de treball per compte propi.

La reforma que es planteja pretén establir un marc regulador més transparent i equitatiu per a la immigració i l’activitat econòmica al país, reforçant les salvaguardes que assegurin que els treballadors internacionals contribueixen decisivament al desenvolupament socioeconòmic d’Andorra. En aquest sentit, és indispensable reforçar el control efectiu per part del Govern de l’activitat laboral d’aquests treballadors com a assalariats, perquè fins passat mig any no puguin efectuar el canvi a treballadors per compte propi.

Per Concòrdia, el cas del “Rei d’OnlyFans” no és un cas aïllat. De fet, la majoria dels treballadors per compte propi estrangers accedeixen al país per la via d’assalariat, per tal d’estalviar-se el requisit del dipòsit de 50.000 euros. I són diverses les empreses que ofereixen obertament aquests serveis a través dels seus portals web. Una situació que pel grup parlamentari és intolerable i mereix un canvi legislatiu urgent. Un canvi que, de tirar endavant l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, seria temporal, ja que aquest dipòsit desapareixeria.

 

Andorra la Vella, 19 de març de 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.