Image Alt

Concòrdia

OSCEPA Bartolomé

Bartolomé destaca la situació dels estats sense accés al mar a l’OSCE-PA

Aquest divendres, en el marc de la 23a sessió d’hivern de l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE-PA), el conseller general de Concòrdia, Pol Bartolomé, ha destacat la situació desafiadora que afronten els estats sense accés directe al mar, coneguts com a “landlocked countries”.

La sessió conjunta de les tres comissions permanents ha comptat amb la participació activa dels membres de la delegació del Consell General, on Bartolomé ha posat en relleu aquesta qüestió crítica que afecta el 30% dels estats membres de l’OSCE-PA, inclòs Andorra.

Durant la seva intervenció, Bartolomé ha subratllat els desafiaments de seguretat nacional que afronten aquestes nacions, com ara el risc d’aïllament, l’accés limitat a recursos naturals essencials, especialment l’aigua, i les limitacions comercials. A més, ha remarcat la vulnerabilitat d’aquests països davant esdeveniments meteorològics extrems i la dependència de la bona voluntat dels països veïns per mantenir les fronteres obertes i les seves activitats econòmiques.

El conseller general de Concòrdia ha fet una crida a l’OSCE-PA perquè doni prioritat a la qüestió dels països sense litoral en la seva agenda política, suggerint que aquesta plataforma única podria jugar un paper clau en la solució dels problemes que aquests països afronten. A més, ha recordat als assistents que les Nacions Unides van adoptar el Vienna Program of Action for Landlocked Developing Countries el 2014 i ha assenyalat que la pròxima conferència internacional a Ruanda, el juny de 2024, com a oportunitat per avaluar els resultats i elaborar noves estratègies.

El conseller Bartolomé ha finalitzat la seva intervenció expressant la seva esperança que, durant la pròxima sessió anual a Bucarest, es puguin idear accions més concretes per a les nacions sense litoral.

 

Divendres, 23 de febrer del 2024.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.