Image Alt

Concòrdia

Concordia preguntes orals

Concòrdia entra quatre preguntes amb resposta oral

El grup parlamentari de Concòrdia ha entrat a Sindicatura quatre preguntes amb resposta oral, que hauran de ser respostes en la sessió de control del pròxim 7 de març, a més d’una pregunta amb resposta escrita.

El grup parlamentari de Concòrdia ha entrat quatre preguntes amb resposta oral, que hauran de ser respostes en la sessió de control del pròxim 7 de març, a més d’una pregunta amb resposta escrita.

El president del grup parlamentari, Cerni Escalé, porta a debat el progrés del text definitiu de l’acord d’associació amb la Unió Europea, demanant sobre les mesures i el calendari que preveu el Govern per la seva disseminació i votació. A més, en una segona pregunta, Escalé interroga sobre la creació d’una agència tributària única, on demana si el Govern ha dut a terme actuacions concretes i si hi ha establert un full de ruta.

La gestió de l’aigua, un recurs cada vegada més preuat a Andorra, es posa sota l’escrutini a través de preguntes sobre la planificació i accions per garantir la sostenibilitat hídrica. El conseller general Jordi Casadevall, destaca la necessitat d’una “Llei de l’aigua” per afrontar els desafiaments de sequeres i altes temperatures, i per aquest motiu demana a Govern sobre el termini que preveu per disposar del Projecte de llei relatiu a l’aigua.

En la mateixa línia, Casadevall pregunta a l’Executiu sobre quines mesures s’haurien de prendre per prevenir eventuals restriccions d’aigua en els pròxims mesos, vista la manca de precipitacions i de neu i, consegüentment, d’aigua que hauria de provenir del desgel.

Per finalitzar, Bartolomé ha entrat una bateria de preguntes amb resposta escrita relatives a l’ampliació de la depuradora de Sant Julià de Lòria, enfocant-se en la capacitat de resposta davant el creixement demogràfic i els canvis climàtics. Per aquest motiu, Bartolomé demana a l’Executiu sobre la situació de la depuradora respecte a la seva capacitat i pels terminis que contempla Govern per iniciar l’ampliació d’aquesta o la instal·lació d’un nou centre de tractament a Encamp. Bartolomé finalitza demanant en quina mesura els períodes de sequera viscuts els darrers anys ha descongestionat la pressió existent sobre les depuradores del país.

 

Andorra la Vella, 28 febrer de 2024

 

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.