Image Alt

Concòrdia

Repàs de la sisena jornada de campanya

TERRITORIAL ANDORRA LA VELLA

Incrementar les cotitzacions a la branca general per aquelles empreses propenses a accidents laborals

Concòrdia aposta per incrementar les cotitzacions a la branca general per aquelles empreses propenses a accidents laborals. El número dos de la candidatura territorial d’Andorra la Vella, Miquel Clua, ha exposat que l’acció incentivaria les mesures de seguretat i higiene laboral, per la qual cosa “es cuidaran més de tots els aspectes que la Llei de la Seguretat i la Salut en el treball desenvolupa”. D’aquesta manera, l’augment del percentatge de cotització només s’aplicarà si l’àrea d’inspecció de treball constata una reincidència en l’incompliment de les seves obligacions en matèria de seguretat i salut en el treball o reiteració d’accidents laborals. “La mesura revertirà en una major conscienciació per part d’aquestes empreses”, ha indicat.

En la mateixa línia, Clua ha incidit en la proposta de la formació per impulsar els canvis legals pertinents en els àmbits d’immigració i relacions laborals per protegir els drets dels treballadors i evitar abusos en les subcontractacions, “com ha succeït recentment amb els treballadors peruans”. A més, també ha anunciat la voluntat de Concòrdia de modificar la llei de llibertat sindical per ampliar les hores dels representants sindicals en funció de les seves necessitats i dimensions, així com fomentar i acompanyar empresaris i treballadors en la implementació de comitès d’empresa que contribueixin a la creació d’interlocutors únics i representatius dels treballadors.

 

  TERRITORIAL D’ESCALDES-ENGORDANY

Simplificar l’actual sistema de presentació de comptes a tributs

Des de la candidatura territorial d’Escaldes-Engordany, la número dos, Lara De Miguel, també ha donat veu a la proposta de Concòrdia per simplificar l’actual sistema de presentació de comptes a tributs perquè les petites i mitjanes empreses, que representen dos terços de l’economia del país, “ho tinguin fàcil per emprendre un projecte. “Volem simplificar la presentació de compte perquè els emprenedors no es trenquin el cap i puguin tirar el seu negoci endavant sense preocupar-se de la burocràcia administrativa”, ha asseverat.

 

  TERRITORIAL DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Recuperar els viatges en grup per a la gent gran amb l’objectiu de fomentar un envelliment saludable i actiu

Concòrdia proposa recuperar els viatges en grup per a la gent gran amb l’objectiu de fomentar un envelliment saludable i actiu. Tal com ha manifestat la número dos de la llista territorial a Sant Julià de Lòria, Maria Àngels Aché, des de Concòrdia + Desperta Laurèdia impulsaran una col·laboració publicoprivada amb les agències de viatge nacional per recuperar els desplaçaments, una de les demandes del col·lectiu.

De la mateixa manera, Aché ha fet el punt en la necessitat de trobar accions per fomentar la socialització de les persones grans i combatre la soledat no desitjada, “l’epidèmia més gran del segle XXI”, a través de projectes culturals, esportius i socials que promoguin sinergies intergeneracionals. “Les iniciatives intergeneracionals són primordials per mantenir la relació entre els joves i la gent
gran, els darrers aporten l’experiència i el coneixement i els joves la il·lusió”, ha indicat.

Finalment, com a tret destacat, des de la coalició també aposten per incentivar els pisos tutelats compartits per a la gent gran, una proposta que “ajornaria l’entrada d’aquestes persones en centres sociosanitaris” i promouria l’envelliment saludable i la cohesió social.

 

NACIONAL

Concòrdia despenalitzarà i legalitzarà l’avortament

Concòrdia despenalitzarà i legalitzarà l’avortament al Principat. Tal com ha manifestat la número dos de la candidatura nacional, Nuri Segués, la voluntat de la formació és permetre que la interrupció voluntària de l’embaràs sigui lliure i gratuïta dins dels terminis mèdicament raonables per garantir el dret a decidir de les dones. “Defensem l’avortament com un dret fonamental, i per això defensa el dret a  decidir sobre el cos de la dona. Per nosaltres és vital perquè estem parlant d’un dret fonamental”, ha asseverat.

En aquest sentit, ha apuntat que des del partit aposten per dur a terme una anàlisi per conèixer quins podrien ser els impactes en relació amb el model institucional del país i ha indicat que és necessari mantenir converses oficials amb els coprínceps, episcopal i francès, per saber si seria possible trobar un equilibri i prendre decisions amb coneixement de causa. Des de Concòrdia també es respectarà l’objecció de consciència dels professionals mèdics, tot garantint el dret a avortar.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.