Image Alt

Concòrdia

Repàs de la cinquena jornada de campanya

REUNIÓ DE POBLE A SANT JULIÀ DE LÒRIA

Concòrdia + Desperta Laurèdia advoca per una exempció en l’àmbit de la lliure circulació de capitals en el marc de l’acord d’associació amb la Unió Europea

Concòrdia + Desperta Laurèdia advoca per una exempció en l’àmbit de la lliure circulació de capitals en el marc de l’acord d’associació amb la Unió Europea. Aquesta és una de les línies vermelles que es marca la coalició a la candidatura territorial de Sant Julià de Lòria i que ha exposat aquest dijous el cap de llista, Pol Bartolomé. En aquest sentit, ha incidit en el fet que es considera necessari mantenir el sistema de quotes actual i, sobretot, “la definició d’un tribunal Ad Hoc que permeti garantir la sobirania andorrana. No podem permetre delegar les nostres competències judicials perquè suposarien una pèrdua de sobirania”, ha manifestat.

De la mateixa manera, ha posat en relleu que Concòrdia + Desperta Laurèdia no comparteix l’excés d’optimisme del Govern en relació amb l’impacte econòmic d’aquest acord d’associació, tot puntualitzant que “l’obertura econòmica del país no ha funcionat i Andorra encara mostra grans limitacions a l’hora de diversificar i modernitzar la seva economia”. Bartolomé també ha fet el punt sobre la necessitat
de marcar les línies vermelles de l’acord amb la Unió Europea i dur a terme un estudi d’impacte de les mesures, sobretot les relatives a Andorra Telecom i el sector agrícola. “Perdre ingressos del tabac i Andorra Telecom suposarà un gran impacte al nostre pressupost, per tant crec que cal dissenyar un pla sobre el pressupost general a llarg termini i anticipar-nos”, ha asseverat.

El cap de llista de candidatura territorial laurediana també ha assenyalat, en el marc de la reunió de poble que s’ha celebrat aquest dijous al vespre i que ha comptat amb l’assistència de prop d’un centenar de persones, que la presència de consellers lauredians al Consell General és “essencial” per garantir que s’analitzin i es finalitzin els projectes que afecten a la parròquia tenint en compte els seus impactes, com el vial, la residència universitària i l’estudi de l’abocador.

 

TERRITORIAL ANDORRA LA VELLA

Projectar les empreses del país a l’estranger

Des de la candidatura d’Andorra la Vella s’ha anunciat un projecte per dinamitzar l’economia projectant les empreses del país a l’estranger a través d’una agència d’exportació única. A més, ha apostat per aprofitar les ambaixades que Andorra té a l’estranger per fer “economies d’escala”.

 

  TERRITORIAL D’ESCALDES-ENGORDANY

Concòrdia vol crear una borsa d’habitatges compartits intergeneracionals

Per la seva banda, Lara De Miguel, número dos de la territorial d’Escaldes-Engordany, ha presentat la proposta per crear una borsa d’habitatges compartits intergeneracionals, entre persones grans i joves, amb l’objectiu d’ajudar a aquests darrers a emancipar-se compartint despeses i als més grans a prevenir el sentiment de solitud.

 

NACIONAL

Concòrdia aposta per potenciar la presència femenina infantil a l’esport

Concòrdia aposta per augmentar la presència femenina infantil a l’esport de base. Tal com ha manifestat la candidata de la llista nacional, Laura Sallés, des de la formació s’aposta per iniciar un estudi i trobar “la fórmula” d’incentivar la presència de nenes en l’esport. “De les 8.000 llicències esportives, sis mil corresponen a homes i la resta, dos mil, a dones; hem de treballar per acabar amb aquests clixés de gènere per potenciar l’esport en femení”, ha exposat.

D’altra banda, Sallés també ha apuntat la necessitat de disposar d’una formació per a entrenadors que permeti, en un futur, no tenir la necessitat “d’anar-les a fer a l’exterior”.

It seams that you haven't connected with your Twitter account

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.