Image Alt

Concòrdia

Repàs de la quarta jornada de campanya

TERRITORIAL ANDORRA LA VELLA

Simplificar la documentació per presentar-se a edictes i concursos públics

Concòrdia aposta per simplificar la documentació que es requereix a l’hora de presentar-se a un concurs o edicte de caràcter públic. Tal com ha exposat el número dos de la llista territorial d’Andorra la Vella, Miquel Clua, ha assenyalat que des de la formació proposen que només és demani “tota” la documentació necessària a les empreses que resultin finalistes del mateix amb l’objectiu d’agilitzar els procediments. “Adoptar aquesta mesura estalviarà temps i esforços a la població i empreses, així com a l’administració en el moment de revisar els documents”.

 

TERRITORIAL DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Concòrdia + Desperta Laurèdia proposen habilitar els centres educatius fora de l’horari lectiu per fomentar al cohesió social

Concòrdia i Desperta Laurèdia proposen habilitar els espais dels centres educatius del país fora de l’horari lectiu a entitats i associacions perquè s’hi duguin a terme activitats. Tal com ha explicat la número dos de la llista territorial de Sant Julià de Lòria, Maria Àngels Aché, la voluntat de la iniciativa és aprofitar les infraestructures i que donin cabuda al teixit cultural i associatiu de cada parròquia.
“Les escoles són un espai ideal per fomentar la cohesió social a partir de les 17 hores, quan alumnat i professorat han finalitzat la jornada lectiva”, ha afirmat.

En aquest sentit, Aché ha refermat que la parròquia laurediana és el niu de l’educació i que “ha de ser un revulsiu pel creixement econòmic del territori”, tot recordant que Sant Julià compta amb el ministeri d’Educació, la Universitat d’Andorra, el centre de Formació Professional d’Aixovall i les instal·lacions d’Andorra Recerca i Innovació. Tanmateix, ha lamentat la manca de manteniment, fins al moment, d’algunes instal·lacions, com l’escola francesa laurediana, que se situa al centre de la parròquia, motiu pel qual “acull un gran nombre d’activitats fora de l’horari lectiu”.

Aquesta circumstància, ha apuntat, provoca un desgast de les instal·lacions que “no s’ha anat pal·liant quan tocava” i avui dia “hi ha unes mancances i un deteriorament greus que requeriran una gran inversió econòmica”.

 

  TERRITORIAL D’ESCALDES-ENGORDANY

Concòrdia vol que l’antiga fàbrica de llanes sigui un centre d’interpretació i informació de la Vall del Madriu-Perafita-Claror

Concòrdia vol que l’antiga fàbrica de llanes d’Escaldes- Engordany esdevingui un centre d’interpretació i informació de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. El cap de llista de la territorial, Ramon Tena, ha explicat que la instal·lació està ubicada a la porta d’entrada a l’espai natural i, tenint en compte que “avui dia no té un ús”, considera que seria un incentiu per “donar vida i animar la part alta de la parròquia i aportar activitats als comerços i hotels de la zona”.

En aquest sentit, ha manifestat que des de la formació s’aposta per arranjar els camins fins a la vall del Madriu-Perafita Claror perquè la població i visitants puguin arribar-hi sortint des de la part alta d’Escaldes. Tena ha destacat que “la vall és un gran regal i els andorrans i ciutadans d’Escaldes hem d’estar orgullosos d’haver-la conservat cuidant el seu patrimoni”. És per aquest que des de Concòrdia “apostem per mantenir un diàleg fluït per, entre tots, revitalitzar i donar vida a la vall”.

 

NACIONAL

Concòrdia aposta per la creació d’un centre cultural en detriment del Museu Nacional, tot i no descartar-lo

Concòrdia aposta per la creació d’un centre cultural en detriment de la iniciativa del Museu Nacional. Tal com ha explicat Meritxell Díaz, candidata a la llista nacional, des de la formació no descarten la iniciativa nacional, però consideren que el país gaudeix d’un gran teixit museístic arreu del país que és necessari potenciar amb espais perquè els artistes tirin endavant els seus projectes.

“No diem que no, però pensem que ja hi ha espais de museus al país, hi ha molta varietat i per nosaltres l’interessant és potenciar el que ja tenim donant prioritat als creadors del país”, ha manifestat. Així doncs, des de Concòrdia es potenciarà una incubadora cultural als jardins de Casa de la Vall perquè els creadors i artistes del país puguin desenvolupar els seus projectes i impulsar la cohesió i l’esperit de comunitat. Concretament, el projecte s’integra a l’espai natural de la zona, tenint en compte els blocs rocosos situats a l’aparcament exterior, i constaria d’un aparcament soterrat públic, una sala d’exposicions i un amfiteatre. La infraestructura també comptaria amb un edifici amb dependències on rebre assessorament i treballar, així com espais per acollir entitats.

L’objectiu, com s’ha mencionat anteriorment, és potenciar el teixit cultural latent al país o dotar-lo d’espais i oportunitat per crear, transmetre i exposar la seva activitat.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.