Image Alt

Concòrdia

Pol Bartolomé participa en la Sessió Anual de l’OSCE PA

El parlamentari de Concòrdia arriba a la sessió de l’OSCE PA amb una sèrie d’objectius a treballar a banda de la participació en les diferents comissions marcades per l’agenda de l’esdeveniment.

Amb l’obertura de la Sessió Anual de l’OSCE PA, que enguany es du a terme a la ciutat canadenca de Vancouver, centenars de parlamentaris se citen durant cinc dies per treballar i debatre les resolucions dels comitès, així com també per participar en nombroses reunions bilaterals i esdeveniments paral·lels amb la finalitat global de promoure el diàleg interparlamentari per i avançar en els propòsits de manteniment de la seguretat i prevenció de conflictes que planteja l’OSCE.

Pel que fa a la representació parlamentària andorrana, el conseller Pol Bartolomé, membre titular de la delegació, ens explica els diferents objectius de treball que s’han marcat durant la Sessió Anual de l’OSCE PA.

Pol Bartolomé en l'obertura de la Sessió Anual de l'OSCE PAA banda de les tasques més naturals, com participar en la comissió d’Afers econòmics, Ciència, tecnologia i medi ambient i la comissió Democràcia, drets humans i qüestions humanitàries i de fer seguiment de les propostes d’esmena en cada resolució, prendre contacte amb parlamentaris de països potencialment interessants per Andorra, així com contribuir en el debat en l’àmbit de la seguretat -en ser l’OSCE una plataforma pel multilateralisme en acció, àmbit prioritari per Andorra-, hi ha treballs específics que la delegació vol dur a terme.

Per exemple, destaca el suport de Bartolomé a l’esmena presentada a la resolució corresponent al comitè d’Afers econòmics, ciència, tecnologia i medi ambient, per part de la parlamentaria suïssa Glanzmann, en la qual s’advoca per facilitar el reconeixement de les titulacions universitàries estrangeres.

Endemés, es vol donar continuïtat a la Xarxa de Joves Parlamentaris en la qual Andorra, a través de l’exconseller general Roger Padreny, va jugar un rol protagonista en la creació de la xarxa mitjançant la Declaració d’Andorra. Per aquest motiu, Bartolomé participarà en les diferents trobades de la xarxa que han estat convocades per tal de coordinar accions entre els diferents membres.

També es donarà seguiment als treballs de l’organisme en qüestions prioritàries per a Andorra relatives amb el canvi climàtic, els joves, la lluita contra la corrupció, la promoció de la igualtat de gènere, així com emprendre accions encaminades a promoure la tolerància i la no-discriminació.

A més, es donarà suport:

  • per a les missions sobre el terreny de l’OSCE que promouen el concepte OSCE de seguretat i assisteixen els estats en promoure els compromisos i valors de l’organisme.
  • per a les tasques de la missió especial d’observació a Ucraïna, per mitigar la crisi al país i assistir a la població civil.
  • per fomentar més cooperació i crear sinergies amb l’Assemblea Parlamentària de l’OSCE

Altres aspectes a treballar aquests dies és avançar sobre la base dels compromisos i principis existents, en particular al que fa referència a l’Acta final de Hèlsinki i la Carta de París, on:

  • s’ha de treballar en un full de ruta per estabilitzar la situació de l’OSCEi proporcionar una agenda unificadora per als estats participants de l’
  • cal contribuir en el debat per donar a l’organització un sentit d’orientació i un propòsit per al futur.

Per acabar, s’haurà de votar les candidatures pel càrrec de president de l’OSCE PA i les diferents presidències de les comissions. En aquest sentit, Pol Bartolomé vol engegar contacte amb el grup polític dels Verds europeus per tal de coordinar accions conjuntes en les votacions.

Recordar que la delegació andorrana, que estarà fins el pròxim 4 de juliol a Vancouver, està formada per membres titular, Pol Bartolomé de Concòrdia i Meritxell López de Demòcrates, i pels membres suplents Carles Naudi de Ciutadans Compromesos i Noemí Amador d’Andorra Endavant.

 

 

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.