Image Alt

Concòrdia

Penjada cartells nacional

Gràcies! Ara, a treballar.

Tenim noves eines per donar veu a les inquietuds que ens van fer com a grup

Fa un any escàs que vuit persones ens vam reunir per primer cop al tomb d’una taula amb gots desparellats, en un terrat de Ciutat de Valls, per parlar de fer un moviment polític que posés en dubte el model de creixement i de benestar d’Andorra. Que apuntés sense embuts a la desprotecció del territori davant del lucre ràpid i a l’acumulació de ciment i de persones en detriment de la qualitat de vida. Que fes de la cohesió social i de la tradició, moderna i desimbolta, els eixos per enfortir el sentit de país. Tres mesos més tard, Concòrdia es presentava com a moviment social. Després d’un mes obríem local i començàvem a mantenir trobades amb simpatitzants. Tres més i ens convertíem en partit polític, ara fa tot just mig any, i a l’avantsala de les eleccions generals. Finalment, i gràcies a les eleccions, tenim a hores d’ara noves eines per continuar donant veu a les inquietuds que ens van fer com a grup.

Fa dues setmanes i escaig que sentim parlar dels resultats del 2A en converses de passadís, de bar, en despatxos i en dinars. De la majoria absoluta de DA i també de l’emergència de noves forces i del paper del nostre grup. Hem recorregut una distància gran des del terrat d’Andorra la Vella on imaginàvem Concòrdia, però aquest ja no és en cap cas el projecte de vuit persones. El millor que ens ha passat en aquestes eleccions és fer equip amb els qui han confiat en un projecte que era petitet. Han donat suport a una opció que partia com a actor de repartiment: és difícil imaginar que ningú vingués a Concòrdia a guanyar-hi eleccions. El més preuat de l’aventura (de la viscuda i de la que comença) és la implicació de totes aquelles persones que fan gran el projecte. Dels qui s’han sumat a la proposta d’encalçar el model econòmic en el model social del país i que han confiat en una opció no testada, que hi han dedicat temps i energia sense demanar res a canvi, perquè pensen que hi ha una altra manera de fer i d’entendre la política.

Concòrdia és un equip i ha comptat amb ànimes polifacètiques, de sensibilitats i professions diverses, per poder empè-nyer el projecte. Ens han acompanyat trenta persones en les candidatures electorals. Una setantena llarga militen ara al nostre partit. No hi ha prou paraules en la nostra llengua per donar suficientment les gràcies per aquest suport. Als qui penjaven cartells de matinada en els quals ni tan sols apareixien. A les qui marcaven llocs i actes en una agenda, preparant generosament l’escenari per a altres. A les qui transmetien l’energia positiva necessària en tot moment. Als qui havien de fer malabars per compaginar la feina remunerada i les responsabilitats familiars, fent sacrificis per viure en primera persona les eleccions i, en molts casos, fer que altres resultessin elegides. Hem estat dels partits amb menys recursos materials i, en canvi, ens hem sentit molt rics.

Alhora, cal ser reconeixedors de la confiança que la ciutadania ha dipositat en el projecte i volem agrair-los de tot cor haver aportat el seu granet de sorra. Sabem que la confiança que ens ha donat la població és un préstec que s’ha de saber administrar i retornar més gran del que hem rebut. El poder de fer coses també implica la responsabilitat de fer-les. Començarem aquest nou capítol conservant la mentalitat de qui poc té a perdre fent política, però també sabent-nos en molt bona companyia. El resultat és el procés. Les coses no passen perquè sí, sinó que es fan amb esforç. Nosaltres les continuarem fent des del sentit d’equip, amb lleialtat a les persones que ens han acompanyat fins ara i conservant la il·lusió per Andorra.

El 26 d’abril tindrà lloc la presa de possessió dels cinc consellers electes de Concòrdia. Sentim orgull de poder defensar el nostre projecte des del Consell General perquè és la possibilitat de tenir més cura pel nostre país: de poder expressar-nos, enriquir-nos, adoptar més eines i recursos per continuar reivindicant el que hem estat fent aquests mesos de vida. Ara també és qüestió d’assumir i complir les responsabilitats que tenim. Després de les eleccions comença l’essencial: fer la feina a les institucions. No obstant això, centrarem també els nostres esforços a reforçar el debat intern i la base del partit, que representen el nostre origen i continuïtat. Ens agradaria comptar també amb tu, si tens ganes de ser partícip del nostre projecte. Contacta’ns, perquè tenim ganes de conèixer-te i de continuar aquesta aventura amb tu.

Gràcies una vegada més a totes les persones que heu fet possible la realitat d’aquestes eleccions! Això tot just comença.

 

Cerni Escalé i Núria Segués, Consellers electes de Concòrdia

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.