Image Alt

Concòrdia

Arrenca la novena legislatura

Dia d’emocions. Aquest seria el resum del viscut avui a Casa de la Vall, on a les dotze del migdia ha començat l’acte de constitució del nou Consell General.

Amb els 28 consellers generals asseguts per ordre de cognom a la sala que acollia antigament els Consells Generals, i amb el conseller de més edat de la parròquia de Canillo, Jordi Jordana de demòcrates, i el més jove, Pol Bartolomé de Concòrdia, presidint la sessió, ha començat l’acte amb les votacions per escollir al síndic i subsíndic. Només s’ha presentat una candidatura formada per Carles Enseñat i Sandra Codina, que han rebut 17 vots a favor i 11 en blanc, convertint-se així Enseñat en el segon síndic més jove de la història d’Andorra i amb Codina com a Subsíndica. A continuació, s’ha celebrat la votació de la secretaria de Sindicatura que ocuparan la demòcrata Carol Puig i Marí Àngels Aché de Concòrdia.

Aquesta elecció ha donat pas a uns minuts de pausa, aprofitats pels consellers generals electes per posar-se la vestimenta tradicional del Consell General, composta del gambeto i el tricorni, passant al primer jurament que ha estat el del síndic, Carles Enseñat, que ha agafat el relleu de Jordana i Bartolomé en la presidència de la sessió.

A partir d’aquí, han jurat la Subsíndica, les secretàries de Sindicatura i la resta de consellers generals, jurant o prometent acatar la Constitució, amb el tradicional “si així ho feu, bon/a andorrà/na sereu” entonat pel síndic Enseñat. L’acte de constitució del Consell General s’ha tancat amb un discurs del síndic i la tradicional fotografia a les escales de la Casa de la Vall, donant el tret de sortida a la IX legislatura que, a partir d’avui, ja està en marxa.

 

Primeres declaracions

Després de l’acte protocol·lari, i amb els protagonistes saludant i fent-se fotos amb familiars i amics, ha estat el moment de les primeres declaracions pel que serà president del Grup Parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé.

Escalé ha dit que “la mirada dels grups polítics ha de ser la mateixa: que Andorra millori“, i ha recordat que Concòrdia treballarà des del Consell General per “reforçar la visió de territori, per un model de creixement sostenible del país i per la cura del benestar per a les persones que hi viuen”. El que serà cap de l’oposició al parlament andorrà ha recordat que “tenim unes eines magnífiques per tirar endavant des del Consell general” afegint que “ens esperen quatre anys de molta feina, on arribem carregats de ganes i d’il·lusió, amb la humilitat dels que acaben d’arribar”.

 

Compte enrere per a l’elecció del Cap de Govern

Amb el Consell General constituït, comença a comptar un termini de vuit dies per a elegir el que serà el futur Cap de Govern en una sessió que es pot celebrar entre el 8 i el 9 de maig. Mentrestant, fins al 4 de maig s’obre el termini per formar els grups parlamentaris escaients.

 

La jornada en imatges!

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.