Image Alt

Concòrdia

En marxa el text de modificació de la llei d’inversió estrangera

S’espera poder presentar aquest estiu els canvis en l’articulat de la llei d’inversió estrangera als agents econòmics i socials del país perquè aportin les seves consideracions.

Els membres del grup parlamentari de Concòrdia han presentat avui, davant dels mitjans de comunicació, el treball legislatiu que han iniciat les darreres setmanes i que volen presentar entre el segon semestre del 2023 i principis del 2024, coincidint amb els inicis dels períodes de sessions.

Una de les propostes que han avançat ha estat la modificació de la llei d’inversió estrangera, i ha estat el conseller general Pol Bartolomé qui ha donat algunes de les pinzellades de cap a on anirà aquesta evolució. Com ha recordat Bartolomé, la inversió estrangera ha estat un dels pilars durant la passada campanya electoral de Concòrdia, i és per aquest motiu que el text que s’està treballant està força avançat.

El conseller general ha apuntat que Concòrdia creu que és més convenient de treballar una modificació amb l’objectiu de minimitzar el cost de les afectacions que provoqui el canvi legislatiu en els diferents operadors econòmics que treballen en l’àmbit de la inversió estrangera.

Bartolomé ha senyalat que des de Concòrdia “no estem d’acord amb la liberalització de la inversió estrangera amb l’eliminació del règim d’autorització prèvia” perquè s’entén que és un mecanisme que ajuda l’Estat a protegir-se de les inversions menys positives.

Pel que fa als propers passos a seguir, Bartolomé ha puntualitzat que el primer que faran durant l’estiu serà mantenir converses amb els agents econòmics i socials del país per tal de poder presentar el text i enriquir-lo amb les seves aportacions.

A més, ha interpel·lat a Govern perquè considerin, un cop s’iniciï el tràmit parlamentari relatiu a la modificació del text, impulsar una moratòria per tal d’evitar l’efecte crida que pot suposar el canvi legislatiu pels inversors estrangers, o que, almenys, reforcin els mecanismes de control.

Per acabar, Bartolomé ha volgut agrair a la ministra Marsol la predisposició i proximitat mostrada en conèixer el treball del grup parlamentari respecte de la modificació de la llei.

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.