Image Alt

Concòrdia

El Consell General impulsa el projecte Consell Obert per apropar la institució a tota la ciutadania

La Sindicatura ha presentat, aquest dijous a la tarda, el projecte Consell Obert que té com a objectiu apropar tot el que es fa al Consell General a la ciutadania amb activitats i tallers específics per a les escoles, l’ensenyament secundari i de batxillerat, les universitats i la població en general.

La subsíndica general, Sandra Codina, acompanyada de les secretàries de la Sindicatura, Carol Puig i Maria Àngels Aché, han estat les encarregades de donar els detalls del Consell Obert que iniciarà la major part de les activitats a partir del mes de setembre, un cop comenci el curs escolar.

Codina ha detallat que el Consell Obert busca promoure l’obertura de la institució, el coneixement del seu funcionament i la participació ciutadana en les activitats que organitza el Consell General. Una de les millors maneres de coincidir-ho és fer-ho a través de les escoles perquè ja els nens i nenes de ben petits puguin saber quina és la tasca del parlament i, sobretot, com s’elaboren les lleis, ja que sovint gran part de la societat desconeix els mecanismes parlamentaris i la forma de treballar dels consellers i conselleres generals.

Per la seva banda, Carol Puig ha detallat com s’han reformulat les visites dels escolars a la Casa de la Vall i a la nova seu del Consell General. A partir d’ara, les explicacions sobre la història del parlament i el seu funcionament s’adaptaran d’una forma més acurada a l’edat dels alumnes. A més, comptaran amb un seguit de tallers pràctics que permetran els nens i nenes jugar a ser consellers generals, conèixer detalladament els entorns de la Casa de la Vall o la història de l’Armari de les Set Claus.

Mari Àngels Aché durant la seva intervencióPel que fa a la segona ensenyança i al batxillerat, Maria Àngels Aché, ha avançat que l’hemicicle del Consell General acollirà la fase regular andorrana de la Lliga debat de la Xarxa Vives d’Universitats que en el curs vinent centrarà la temàtica en els reptes de la intel·ligència artificial. A més, es mantindrà i potenciarà el Consell General dels Joves que ja ha celebrat vint-i-una edicions i que acosta el funcionament parlamentari els alumnes de tercer curs de segona ensenyança de tots els sistemes educatius.

Per acabar, la subsíndica general, Sandra Codina, ha informat que el Consell General obrirà el fons bibliogràfic de la Biblioteca Martí Salvans als estudiants de la Universitat d’Andorra estiguin cursant doctorands i estudis en l’àmbit del dret accedint d’aquesta manera a publicacions del fons propi del parlament.

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.