Image Alt

Concòrdia

Concòrdia demana celeritat per modificar la Llei d'inversió estrangera

Concòrdia reclama celeritat en la modificació de la Llei d’inversió estrangera

A la llum de les recents informacions aparegudes als mitjans de comunicació amb relació a la sol·licitud d’inversió estrangera per part del grup empresarial Villar Mir, el Grup Parlamentari de Concòrdia insta a una revisió immediata i urgent de la Llei d’inversió estrangera.

En aquest sentit, el Grup Parlamentari de Concòrdia ofereix buscar un consens entre el conjunt de forces polítiques amb representació al Consell General per tal d’iniciar les negociacions corresponents a la proposició de modificació de la Llei d’inversió estrangera, presentada pel Grup Parlamentari de Concòrdia el passat dia 17 d’octubre.

Convé destacar la necessitat de revisar la clàusula de salvaguarda de l’article 2 de la Llei, en el qual es despleguen el conjunt de factors objectius necessaris per a valorar l’adequació de les diferents sol·licituds d’inversió estrangera amb l’interès general d’Andorra. Aquesta és una mesura imprescindible amb vista a la fi de la moratòria en inversions estrangeres immobiliàries, exposada recentment pel Govern i que tindrà lloc en les pròximes setmanes. A banda d’això, la inversió del grup empresarial Villar Mir també demostra la necessitat de canviar el règim d’autorització administrativa, passant d’un silenci positiu a un silenci administratiu negatiu.

Tenint en compte la proposició de Llei de Concòrdia en matèria d’inversió estrangera, apel·lem al sentit de responsabilitat i demanem el suport del conjunt de Grups Parlamentaris per tal de prendre en consideració el text i accelerar la modificació d’aquest. La modificació de la Llei d’inversió estrangera és una tasca inajornable que no pot posposar-se fins al primer semestre de l’any 2024, tal com ha exposat recentment la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge.

El conjunt de Grups Parlamentaris es mostren partidaris a una revisió de la Llei d’inversió estrangera. Per tant, és l’hora que el Consell General prengui la iniciativa legislativa en aquesta matèria.

 

Dilluns, 6 de novembre del 2023

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.