Image Alt

Concòrdia

Pol Bartolomé

Concòrdia lamenta el bloqueig del Govern en la modificació de la Llei d’inversió estrangera

El Grup Parlamentari de Concòrdia va presentar la modificació de la Llei d’inversió estrangera el proppassat 17 d’octubre. 

El Grup Parlamentari de Concòrdia lamenta que el Govern hagi rebutjat la proposició de modificació de la Llei d’inversió estrangera, però treballarà per buscar un consens entre el conjunt de formacions polítiques del Consell General.

Al mateix temps, Concòrdia celebra que el conjunt de propostes incorporades en el text hagin estat ben valorades pel Govern, fet que demostra la consistència de la modificació legislativa plantejada.

Concòrdia recorda que la modificació de la Llei d’inversió estrangera és una tasca imprescindible per garantir l’accés de la ciutadania a un habitatge digne. D’aquesta manera, convé agilitzar els tràmits parlamentaris per tal d’esmenar el text amb caràcter urgent. Lamentablement, la valoració desfavorable del Govern impedirà l’inici dels treballs parlamentaris i posposarà de manera indefinida la revisió del text.

Considerant que el conjunt de Grups Parlamentaris es mostren partidaris a una revisió de la Llei d’inversió estrangera, Concòrdia defensa el Consell General com l’òrgan encarregat de prendre la iniciativa legislativa en aquesta matèria, mitjançant una proposició de Llei.

Així, per tal de fomentar un debat honest i coherent sobre el model d’inversió estrangera més idoni per Andorra, el Grup Parlamentari de Concòrdia demana al Govern de retirar el projecte de Llei de l’impost sobre la inversió estrangera immobiliària al Principat d’Andorra. En aquest sentit, convé recordar que l’adopció d’aquest text suposa el punt final a la moratòria sobre les inversions estrangeres immobiliàries i, a més a més, preveu l’adquisició il·limitada d’immobles per part de persones físiques i jurídiques estrangeres. En efecte, dos punts als quals el Grup de Concòrdia s’hi oposa rotundament.

En definitiva, el Grup Parlamentari de Concòrdia agraeix l’esperit de consens al Govern. Tanmateix, per corresponsabilitat, les negociacions relatives a l’establiment d’un gravamen a les inversions estrangeres immobiliàries han de desenvolupar-se en paral·lel amb la modificació de la Llei d’inversió estrangera. Concòrdia treballarà en benefici d’un consens previ a la redacció de la Llei d’inversió estrangera per tal de cercar un mínim comú denominador amb el conjunt de formacions polítiques.

 

Andorra la Vella, 9 novembre de 2023

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.