Image Alt

Concòrdia

Consell Superior Justícia

Concòrdia convoca un debat d’Estat al Consell General sobre la crisi de l’habitatge

En consideració de la manifestació ciutadana del passat 31 d’ocubre i el clam del poble andorrà pel dret a una habitatge digne, Concòrdia destaca la importància que la classe política estigui a l’alçada de la situació i prengui mesures contundents i immediates per abordar la crisi de l’habitatge.

Així, Concòrdia activa les disposicions de l’article 135 del Reglament del Consell General, que permet la convocatòria per part d’un grup parlamentari de sessions de control de l’acció política i de govern en una matèria determinada. Aquests tenen la mateixa forma que els debats d’orientació política del Govern i permeten intervencions dilatades i un debat profund centrat en les propostes entre els grups parlamentaris i el Govern.

Concòrdia activa aquesta mesura extraordinària, no utilitzada per cap altre grup des de l’any 2017, perquè considera que els intercanvis entre els partits de l’oposició i el Govern, en una qüestió tant cabdal, han de ser de caràcter públic.

Durant la sessió monogràfica Concòrdia presentarà un pla de xoc amb mesures concretes per abordar la crisi de l’habitatge, amb voluntat constructiva i de consens amb la resta de forces polítiques. Des del partit s’espera que la sessió permeti el desenvolupament de mesures estructurals que entrin en aplicació abans l’inici de l’any 2024.

Concòrdia defensarà, entre altres actuacions, la posada al mercat dels pisos buits en un termini màxim de sis mesos. Aquesta mesura consistirà en l’obligació dels propietaris de llogar tots els pisos que no hagin mostrat cap consum elèctric i d’aigua en els últims quatre anys.

El partit seguirà defensant una moratòria més àmplia a la inversió estrangera immobiliària, la pròrroga de termini de tots els contractes de lloguer per un periòde d’un any i una fiscalitat més elevada per a les compravendes on el titular de l’habitatge adquirit ja sigui un gran tenidor.

Concòrdia busca un ampli consens i una acció coordinada per abordar les preocupacions urgents de la ciutadania en matèria d’habitatge, sense renunciar a actuacions valentes.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.