Image Alt

Concòrdia

Concòrdia Proposa l'Equiparació dels Permisos de Naixement a Andorra

Concòrdia Proposa l’Equiparació dels Permisos de Naixement a Andorra

Durant l’examen i votació del Projecte de llei del pressupost per a l’exercici 2024 al Consell General, la consellera general de Concòrdia, Núria Segués, ha defensat la necessitat d’equiparar els permisos de naixement per a mares i pares al Principat d’Andorra.

Malgrat que la proposta ha estat desestimada amb una votació de 8 vots a favor, 15 en contra i 4 abstencions, la consellera ha posat de manifest la importància de la mesura en diversos àmbits.

Segués ha emfatitzat que “l’equiparació dels permisos de naixements és un plantejament respecte al model social que volem per Andorra“, afegint que “actualment, els permisos de naixement al Principat mostren una clara disparitat entre les baixes maternals i paternals”. La consellera ha defensat que “aquesta desigualtat ha de ser abordada amb celeritat” i ha proposat la creació d’una partida pressupostària específica per a permisos paternals.

Destacant els avantatges, Segués ha argumentat que l’equiparació dels permisos tindria un impacte positiu en l’àmbit laboral, promocionant la igualtat d’oportunitats i la reducció de la bretxa salarial. També ha ressaltat els beneficis en l’àmbit domèstic, com la promoció de la corresponsabilitat en les tasques de criança i la reducció de la doble jornada laboral de les dones.

En termes socials, la consellera ha assenyalat que aquesta mesura ajudaria a superar els estereotips de gènere i a construir una societat més justa. Ha conclòs dient: “la implementació del permís de naixement igualitari és un pas fonamental cap a la construcció d’una societat més justa” finalitzant que “és per tot l’exposat que suggerim la creació d’aquesta partida per caminar cap a una societat més justa i igualitària”.

Andorra la Vella, a 1 de febrer del 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.