Image Alt

Concòrdia

Concòrdia Defensa Amb Fermetat el Projecte de Tramvia a Andorra

Avui, Maria Àngels Aché, consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, ha defensat al Consell General -en el marc de l’examen i votació del Projecte de llei del pressupost 2024 – una reserva d’esmena orientada cap a la transformació del sistema de transport a Andorra, malgrat ser finalment rebutjada amb un resultat de votació de 12 vots a favor, 15 en contra i 0 abstencions.

Durant la seva intervenció, Aché ha destacat la necessitat urgent de redirigir els fons destinats al transport aeri nacional cap a un nou projecte: la construcció d’un tramvia que connecti les parròquies de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes Engordany. La consellera ha subratllat que aquesta iniciativa “va més enllà d’un simple projecte d’infraestructura”, representant una visió ambiciosa per a una Andorra més connectada i sostenible. “Som conscients de la situació de majoria absoluta que es dona en aquest ple”, ha admès Aché, tot expressant la seva fermesa en la defensa d’una proposta “essencial per al futur del nostre país”.

Aché ha emfatitzat els problemes de congestió de trànsit que pateix Andorra, especialment en temporades d’alta afluència turística, i com aquesta congestió afecta de manera negativa tant la qualitat de vida dels ciutadans com la imatge del país com a destinació turística. Ha argumentat que un tramvia representaria una alternativa fiable i ràpida al transport per carretera, reduint la dependència dels vehicles privats i les emissions nocives.

Aché també ha destacat el potencial econòmic d’aquest projecte, assenyalant que la construcció i el manteniment d’un sistema de tram crearien llocs de treball i podrien fomentar el desenvolupament econòmic i social.

Finalment, la consellera ha parlat sobre la importància de la sostenibilitat en el marc del canvi climàtic. Ha recordat la seva assistència recent a una taula rodona on es va alertar sobre les conseqüències extremes del canvi climàtic, reiterant el compromís d’Andorra en la lluita contra aquest desafiament global.

Aché ha conclòs amb determinació: “és el nostre deure considerar propostes que ofereixin solucions a llarg termini per a Andorra”, destacant la necessitat d’un futur més verd, eficient i pròsper per al país.

 

Andorra la Vella, 1 de febrer del 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.