Image Alt

Concòrdia

Pol Inversió estrangera

Concòrdia es pronuncia contra el Projecte de Llei de l’Impost sobre la Inversió Estrangera Immobiliària

Durant la sessió del Consell General d’avui dijous, 1 de febrer, Pol Bartolomé, conseller general del grup parlamentari de Concòrdia, ha pres la paraula per expressar una enèrgica oposició al Projecte de Llei de l’Impost sobre la Inversió Estrangera Immobiliària, una proposta presentada pel Govern d’Andorra. La seva intervenció ha sigut una anàlisi detallada, on ha exposat els motius pels quals considera que aquesta proposta legislativa podria tenir conseqüències negatives per al mercat immobiliari i la comunitat andorrana en general.

Bartolomé ha començat la seva intervenció destacant que, tot i que l’objectiu inicial del Projecte de Llei pogués semblar positiu en la seva essència, el desenvolupament i les conseqüències d’aquesta iniciativa són “molt lluny del que seria desitjable”. Ha criticat amb vehemència que la proposta actual del Govern no sols falla en abordar les problemàtiques reals del mercat immobiliari a Andorra, sinó que també podria intensificar-les. “Aquesta mesura, en realitat, pot provocar un increment generalitzat dels preus del mercat”, ha afirmat el conseller general.

Al llarg de la seva exposició, Bartolomé ha criticat la ineficàcia de l’impost per desincentivar les inversions estrangeres especulatives, assenyalant que “les plusvàlues que genera el mercat immobiliari són molt superiors als trams impositius que proposeu”. A més, ha posat en relleu la necessitat imperiosa de protegir els interessos dels ciutadans d’Andorra enfront de la creixent especulació immobiliària.

Referint-se a les declaracions recents de l’exsíndic Vicenç Mateu, Bartolomé ha criticat la incongruència entre les paraules i les accions del Govern actual. Segons ell, “Les lleis que proposeu els demòcrates van en la direcció contrària” dels principis que haurien de guiar l’acció governamental a favor del poble andorrà.

Bartolomé també ha posat en qüestió la coherència dels trams impositius suggerits i les concessions realitzades als inversors estrangers, argumentant que aquestes mesures són insuficients per resoldre la crisi d’habitatge a Andorra. Ha proposat com a alternativa l’establiment d’un límit al nombre màxim d’immobles que poden adquirir les persones estrangeres no residents a Andorra.

Per concloure, Bartolomé ha fet una crida al Govern i als membres del Consell General per adoptar un enfocament més integral i efectiu, que inclogui mesures com la limitació del nombre de segones residències i la revisió del model d’immigració, per assegurar un creixement demogràfic més progressiu i sostenible a Andorra.

“La situació actual és prou crítica per a justificar la necessitat de mesures molt més ambicioses en matèria d’habitatge”, ha conclòs Bartolomé, instigant a una major col·laboració i acció decidida per part del Govern i del Consell General en favor d’una política més justa i equitativa.

 

Andorra la Vella, 1 de febrer del 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.