Image Alt

Concòrdia

Jordi Casadevall raonador

Casadevall reflexiona sobre el nomenament del Raonador del Ciutadà

En la sessió ordinària del Consell General, el conseller general Jordi Casadevall ha abordat el tema del nomenament del nou Raonador del Ciutadà.

Casadevall ha iniciat la seva intervenció expressant gratitud per la labor realitzada pel Sr. Marc Vila Amigó, Raonador del Ciutadà en funcions, destacant la seva “llibertat” i “tenacitat”. Ha mostrat suport al Sr. Xavier Cañada Bonachea, el nou Raonador, desitjant que continuï defensant els drets i llibertats dels ciutadans andorrans.

El conseller ha posat èmfasi en el procés “innovador” d’elecció del Raonador, però ha criticat la falta de diàleg i transparència en el procediment.

Casadevall ha subratllat la funció vital del Raonador del Ciutadà en la defensa dels drets i llibertats fonamentals, així com en la supervisió del compliment dels convenis internacionals i en la lluita contra la discriminació.

A més, Casadevall ha volgut recordar les recomanacions que la Comissió de Venècia va emetre l’octubre del 2022, destacant que aquestes inclouen:

– Establir que el Raonador del Ciutadà gaudeixi d’un rang elevat, amb recursos econòmics suficients.
– Regular millor el nomenament i cessament del Raonador del Ciutadà, incloent-hi majors qualificacions i procediments de destitució clars.
– Ampliar la immunitat funcional al personal decisori del Raonador del Ciutadà durant i després del seu mandat.
Assegurar que el Raonador del Ciutadà tingui accés complet a tots els documents rellevants i a espais com llocs de detenció.
– Millorar la cooperació amb la societat civil i promoure la consciència sobre el mandat i el paper del Raonador del Ciutadà.

Per finalitzar, Casadevall ha reafirmat la importància de decidir sobre el futur Raonador del Ciutadà dins del marc del Consell General, expressant satisfacció amb el candidat escollit i desitjant-li èxit en la seva imminent tasca.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.