Image Alt

Concòrdia

En el marc de l'examen i votació del Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania de la sessió d'avui al Consell General, la consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Núria Segués, ha intervingut al plenari abans de donar el seu suport al projecte de llei.

Concòrdia demana mesures més profundes i estructurals en la crisi de l’habitatge a Andorra

En el marc de l’examen i votació del Projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu de la ciutadania de la sessió d’avui al Consell General, la consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Núria Segués, ha intervingut al plenari abans de donar el seu suport al projecte de llei.

Citant les dades recents d’Andorra Recerca Innovació, Segués ha assenyalat que “un 80% de les persones enquestades perceben l’elevat preu de l’habitatge com la major problemàtica“. A més, ha afegit que “gairebé la meitat de la població manifesta que la problemàtica de l’habitatge l’afecta personalment”, subratllant la greu naturalesa d’aquesta crisi.

La consellera ha criticat les mesures de curta durada implementades pel Govern, incloent-hi la pròrroga dels contractes de lloguer, com a insuficients. Segués ha defensat la necessitat de mesures més profundes i estructurals per abordar els preus elevats de l’habitatge i la manca de regulació en aquest àmbit. Entre les propostes de Concòrdia, ha destacat la limitació de l’adquisició d’immobles per part dels residents estrangers, la mobilització dels pisos buits i l’augment de les plusvàlues per frenar l’especulació.

Tot i reconèixer els esforços del Ministeri d’Economia i d’Habitatge, Segués ha insistit en la importància de “seguir posant a disposició mecanismes i implementar mesures” per abordar la crisi de l’habitatge, la qual ha descrit com un “REPTE pendent”.

Finalment, Segués ha confirmat que el grup parlamentari de Concòrdia vota a favor de la llei de mesures urgents, però ha recalcat que això no ha de ser una excusa per relaxar els esforços, sinó un impuls per continuar treballant en pro del benestar i la qualitat de vida de tots els andorrans.

 

Andorra la Vella, 1 de febrer del 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.