Image Alt

Concòrdia

Repàs de la vuitena jornada de campanya

TERRITORIAL D’ESCALDES-ENGORDANY

Concòrdia aposta per apropar els nouvinguts a les associacions culturals, festes i patrimoni per fomentar la inserció

Concòrdia aposta per apropar els nouvinguts a les associacions culturals, festes i el patrimoni per fomentar i agilitzar la seva integració al país. D’aquesta manera, com ha comentat el candidat suplent de la llista territorial d’Escaldes-Engordany, Lluís Casahuga, la formació considera que la cultura és un element fonamental per a la cohesió social perquè “ens recorda d’on venim i ens ajuda a construir nous espais de futur per a la convivència”. “La cultura ha de ser un element que permeti a l’individu i a la societat fer créixer l’esfera del seu ésser”, ha assenyalat. A més, ha posat en relleu la necessitat de donar suport als nous creadors i dotar-los de les eines necessàries perquè desenvolupin l’ofici amb garanties.

 

TERRITORIAL DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Concòrdia estudiarà formacions per professionalitzar el sector agrícola i ramader

Concòrdia estudiarà formacions dirigides al sector agrícola i ramader per professionalitzar-lo, donar-li impuls i garantir la seva viabilitat. El número u de la candidatura de Concòrdia + Desperta Laurèdia a Sant Julià de Lòria, Pol Bartolomé, ha manifestat que el suport al sector primari és fonamental per garantir el benestar de l’entorn natural. En relació amb l’agricultura, Bartolomé ha posat en relleu el pes del cultiu de tabac, que suposa aproximadament el 70% de la producció. “Amb les negociacions amb la Unió Europea se’ns fa difícil imaginar com podrem mantenir la viabilitat del sector sense les subvencions que reben actualment”, ha afirmat, tot apostant per tirar endavant una alternativa a aquest cultiu. Quant a la ramaderia, des de Concòrdia aposten per continuar donant suport i subvencions des de l’Estat per garantir la seva continuïtat. “Amb el canvi climàtic, la ramaderia és fonamental perquè manté el bosc viu, net i fa una funció rellevant amb la prevenció d’incendis”, ha comentat.

 

TERRITORIAL ANDORRA LA VELLA

Concòrdia vincularà la renovació del permís de residència i treball a l’aprenentatge del català

Concòrdia vincularà la renovació del permís de residència i treball a l’aprenentatge del català. El número dos de la candidatura territorial d’Andorra la Vella, Miquel Clua, ha assegurat que al Principat ser atès en català “és un dret”, ja que “la llengua és un dels nostres factors d’identitat”. Amb aquesta premissa, des de la formació s’aposten per impulsar accions legislatives per garantir que “sigui un dret real”, com l’obligatorietat de disposar del nivell A de català per dur a terme la renovació del permís de treball i sojorn. “La societat no ens podem permetre el que està succeint ara”, ha asseverat.

En aquest sentit, des de Concòrdia s’incentivarà l’aprenentatge de la llengua dintre de la jornada laboral, per la qual cosa s’impulsarà un programa públic per tal de conciliar les classes de català amb els horaris de treball. “Volem que el fet de ser atès en català deixi de ser virtual i sigui un dret real”, ha indicat.

TROBADA A CANILLO

Concòrdia aposta per centrar l’oferta turística del país en el patrimoni natural i cultural

Concòrdia aposta per centrar l’oferta turística el país en el patrimoni natural i cultural. Tal com ha manifestat aquest diumenge durant la trobada a Canillo el número tres de candidatura nacional, Jordi Casadevall, des de la formació consideren que és necessari “reflexionar sobre el nostre model de creixement i actuar de manera decidida per suavitzar la dependència al turisme” amb l’objectiu “d’evitar estar supeditats a efectes exteriors, com per exemple la pandèmia del coronavirus”. “Hem d’anar cap a una oferta turística que s’ajusti a la nostra identitat”, ha exposat.

És per aquest motiu que des de Concòrdia es proposa per dur a terme esdeveniments culturals de menor dimensió, però de major qualitat relacionats amb aspectes lligats a la natura i al foment de la cultura arrelada al país. D’altra banda, en relació amb la preservació del territori i la sostenibilitat a les estacions d’esquí, Casadevall ha apuntat que és necessari “començar a reflexionar tots plegats per analitzar, amb tota la societat, quin és el futur”. “La neu artificial no serà la solució definitiva, no podem substituir les precipitacions i caigudes de neu naturals per producció artificial”, ha dit.

 

REUNIÓ DE POBLE A ESCALDES-ENGORDANY

Concordia aposta per desenvolupar un pla per ajudar al comerç de proximitat a adaptar-se als nous tipus de consum

Concordia aposta per la creació d’un pla de desenvolupament que doni suport i ajuda al comerç de proximitat per adaptar-se als nous tipus de consum actuals. Tal com ha explicat aquest diumenge durant la Reunió de Poble a Escaldes-Engordany el número u de la candidatura territorial, Ramon Tena, la proposta de la formació buscaria sinergies entre el Govern, Andorra Business i els comerciants per donar vida a aquesta modalitat comercial de barri que “considerem que no és només una activitat comercial, sinó que també és un punt de trabada i comunitat per la població”. “El comerç té un gran potencial a Escaldes-Engordany i cal potenciar les zones més enlla de l’eix central de Vivand”, ha indicat. Durant la reunió de poble també s’han tractat qüestions d’importància per la formació com el benestar, l’habitatge i l’educació.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.