Image Alt

Concòrdia

Repàs de la novena jornada de campanya

TERRITORIAL DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Concòrdia + Desperta Laurèdia defensen la construcció d’una residència universitària a Sant Julià de Lòria

Concòrdia + Desperta Laurèdia defensen la construcció d’una residència universitària a Sant Julià de Lòria perquè esdevingui un “revulsiu” i un motor pel desenvolupament socioeconòmic de la parròquia. Tal com ha assenyalat la número dos de la coalició territorial, Maria Àngels Aché, el projecte “ha de ser d’interès nacional perquè el Comú i el Govern treballin conjuntament per finançar i trobar un espai per ubicar les instal·lacions”. Aché també ha apuntat que la coalició es posiciona en contra de situar la residència al Prat Gran de la parròquia. “Sant Julià és el bressol de l’ensenyament superior i pensem que la residència potenciarà el desenvolupament econòmic de la parròquia”, ha asseverat. En relació amb l’educació, la candidata també ha posat en relleu que és necessari incrementar i diversificar les opcions formatives disponibles en funció de la demanda al mercat laboral del país, siguin universitàries com de formació professional.

 

 

TERRITORIAL D’ESCALDES-ENGORDANY

Concòrdia assegurarà la presència d’un metge de capçalera als principals Centre d’Atenció Primària del país

Concòrdia assegurarà la presència d’un metge capçalera als principals Centres d’Atenció Primària amb l’objectiu de reduir la saturació a Urgències que es viu avui dia. La número dos de la candidatura territorial d’Escaldes-Engordany, Lara De Miguel, ha explicat que “moltes vegades tenim alguns problemes que potser no s’haurien d’atendre a urgències, però el fet de no tenir aquesta figura als centres d’atenció primària fa què hi acabem acudint”, un fet que amb l’aplicació d’aquesta figura “ajudaríem a evitar i descongestionaríem el servei”.

D’altra banda, De Miguel també ha posat de manifest l’aposta per incloure els podòlegs a la cartera de serveis de la CASS, una mesura demanada per la gent gran del país i que des de la formació es considera necessària per millorar l’atenció.

 

TERRITORIAL ANDORRA LA VELLA

Concòrdia aposta per equiparar el permís de maternitat i paternitat

Concòrdia proposa equiparar el permís de maternitat i paternitat com a eina de corresponsabilitat familiar. El número u de la candidatura d’Andorra la Vella, Martí Alay, ha indicat que la voluntat de la mesura és que ambdós progenitors “tinguin els mateixos drets per donar més igualtat a la criança dels infants”. “Ara mateix la mare té quatre mesos i el pare o segon progenitor un mes i nosaltres pensem que s’hauria d’igualar la baixa a quatre mesos”, ha exposat.

D’aquesta manera, i tenint en compte l’impacte que l’ampliació pot arribar a tenir a les finances de Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), des de la formació promouen que la retribució durant la baixa del segon progenitor sigui igual o inferior al salari mínim interprofessional. “Els naixements han caigut a la meitat en deu anys, i per això creiem que la nostra proposta ajudarà a estimular la natalitat”, ha asseverat.

 

NACIONAL

Concòrdia vol impulsar un mercat setmanal de productes locals

Concòrdia vol potenciar un mercat tradicional setmanal de participació gratuïta obert als petits productors i a empreses agroalimentàries autoritzades de productes locals. Tal com ha explicat el candidat de la llista nacional, Roger Figuerola, l’objectiu és reforçar el teixit agrícola. “Si els productors tenen els seus cultius, però no tenen on vendre, no hi ha futur pel sector al país, que és molt important”, ha manifestat, apuntant que la voluntat és que tingui una freqüència setmanal i s’ubiqui en un punt central del país on pugui accedir la major part de la població perquè esdevingui “un punt de trobada que fomenti la creació de comunitat”.

De la mateixa manera, des de Concòrdia aposten per ampliar els horts urbans en col·laboració amb els comuns, incloent-hi programes de coneixença intergeneracional amb la voluntat de progressar cap a l’autosuficiència alimentària, cap a estils de vida saludables i  cap al reforç de la cohesió social. La formació també impulsarà el consum de productes locals, així com el projecte de cooperativa a Canillo, amb l’objectiu de fomentar l’economia circular.

 

 

ACTE CENTRAL DE CAMPANYA

Concòrdia vol modificar el sistema d’elecció dels dos consellers de la circumscripció territorial perquè sigui oberta i individual

Concòrdia aposta per dur a terme una modificació de la llei electoral perquè el sistema d’elecció dels dos consellers de la circumscripció territorial sigui oberta i individual. Tal com ha manifestat el candidat a cap de Govern, Cerni Escalé, “necessitem que el Consell reflecteixi el màxim bé possible les voluntats de la ciutadania i actualment no és just que els dos consellers es dediquin directament a la candidatura guanyadora”. És per aquest motiu que des de la formació s’aposta per modificar la legislació i que els candidats parroquials “siguin qui treguin els millors resultats”. “Serien persones i no partits qui es presentaria i podrien comptar amb el suport de partits polítics”, ha puntualitzat.

En la mateixa línia, Escalé ha manifestat que el partit també té la voluntat d’impulsar una modificació de la llei electoral que afecti els comicis comunals, per la qual la representació a les corporacions “sigui proporcional”. D’aquesta manera, “les voluntats de la ciutadania es veuran reflectides d’una manera més acurada i es podran permetre governs de coalició per tenir acords i una pluralitat més gran al comú”.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.