Image Alt

Concòrdia

Repàs de la desena jornada de campanya

NACIONAL

Concòrdia crearà un parc natural que envolti el 50% del país

Concòrdia crearà, per llei, un parc natural que envolti el 50% del país connectat per corredors ecològics. El número catorze de la candidatura nacional, Cristian Cerqueda, ha explicat aquest dimarts que la voluntat de la formació és incentivar la protecció i la importància del territori natural d’Andorra. “Ens adonem que aquests últims 20-30 anys hi ha hagut una onada de formigó que està submergint les muntanyes i és una aposta per cuidar-la”, ha indicat, afegint que “és molt important que hi hagi aquest continu geogràfic per poder preservar la naturalesa i que el medi ambient pugui continuar sent el centre de les preocupacions i les necessitats del país”.

Tal com ha detallat, la reserva natural nacional englobaria Sorteny, Comapedrosa i la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Cerqueda ha manifestat que “els volem enllaçar pel punt de vista ecosistèmic dels animals i la naturalesa, ja que han d’estar interconnectats“. D’aquesta manera, la llei preveurà la protecció dels paisatges i de la flora i la fauna autòctona. A més, a l’interior del parc es permetrà la rehabilitació de bordes, estructures i cabanes tradicionals, i construccions que no requereixin fonaments, “sempre que siguin harmonioses i respectuoses amb l’entorn”.

 

 

TERRITORIAL ANDORRA LA VELLA

Concòrdia aposta per construir un viver empresarial als terreny de la recta de la Margineda

Concòrdia aposta per construir un viver empresarial als terrenys de la recta de la Margineda, on actualment es preveu un parc logístic privat. Tal com ha indicat el cap de llista de la candidatura territorial d’Andorra la Vella, el projecte permetria aprofitar les sinergies entre les empreses d’ambdós projectes i permetria la creació d’un ecosistema d’emprenedoria al país que donaria visibilitat a les iniciatives que s’hi estableixin, així com afavorir l’acompanyament i el suport als projectes. “La clau és que acompanyarem el viver amb un paquet de mesures que afavoreixin la iniciativa de les noves empreses, siguin tecnològiques, idees noves que arribin al país o que els mateixos emprenedors vulguin tirar endavant”. En aquest sentit, Alay també ha apuntat que la proposa s’acompanya d’una adaptació dels tràmits administratius per agilitzar-los.

 

 

TERRITORIAL D’ESCALDES-ENGORDANY

Concòrdia promourà la mediació, la conciliació i l’arbitratge en la prevenció i resolució de conflictes per eixugar el col·lapse judicial

Concòrdia vol promoure la mediació, la conciliació i l’arbitratge en la prevenció i resolució de conflictes laborals i empresarials amb l’objectiu d’eixugar el col·lapse judicial i millorar la qualitat. El cap de llista de candidatura territorial d’Escaldes- Engordany, Ramon Tena, ha assenyalat que la mesura contribuirà a reduir el volum de feina dels i les batlles, “qui es podrien dedicar a tractar temes de més complexitat”. “Creiem que la mediació pot ajudar a donar més qualitat a la justícia perquè ajuda al fet que els temes es resolguin a través del diàleg i no de manera adversària”, ha asseverat.

A més, des de la formació també s’aposta per reformular el funcionament de la Comissió de Mediació per tal que esdevingui un òrgan que en promogui la cultura, la formació continuada i el coneixement entre associacions i col·legis professionals. I impulsaran, conjuntament amb el Col·legi d’Advocats, la Cambra de Comerç i altres entitats i actors, un Centre de Mediació en col·laboració amb els sectors públic i privat que vagi més enllà de les funcions de mediació familiar.

 

 

TERRITORIAL DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

Concòrdia aposta per una estratègia d’ordenament urbanístic territorial centralitzada

Concòrdia aposta per definir una estratègia d’ordenament urbanístic territorial centralitzada per millorar la gestió dels recursos per part del Govern i els comuns. El cap de llista de Concòrdia + Desperta Laurèdia a Sant Julià de Lòria, Pol Bartolomé, és necessari definir “quines són les categories del sòl” per fer més eficient la gestió dels recursos, com l’aigua o l’electricitat. “Andorra en els últims anys ha patit un creixement urbanístic desmesurat i creiem que és convenient posar un cert ordre”, ha exposat. Així doncs, la coalició proposa la creació d’un pla infraestructures i serveis nacional, que es definiria quan s’obtinguin els resultats dels estudis de càrrega que estan duent a terme els comuns, i un pla per gestionar els recursos hídrics i garantir el subministrament.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.