Image Alt

Concòrdia

Poble de La Massana

Moratòria d’un any a la construcció per definir el futur urbanístic de la Massana

El Comú de la Massana ha aprovat, aquest dimecres, la suspensió, durant un any, de l’atorgament de noves llicències urbanístiques. El decret ja ha estat publicat al BOPA. Per a la consellera de Concòrdia a la minoria d’Amb Seny, Laura Bragança, és “una bona i esperada notícia per a les massanenques i els massanencs”, que veuen com la parròquia pateix un descontrol urbanístic i una falta de regulació i projecció des de fa anys.

Bragança destaca, en primer terme, el fet que es tinguin unes conclusions preliminars de l’estudi de capacitat de càrrega màxima de la parròquia, a l’espera de les definitives. Considera que arriben molt més tard del que s’esperava i que no són sorprenents, però que adverteixen de l’impacte que l’urbanisme desmesurat pot tenir en els recursos de la Massana. La consellera massanenca creu que cap ciutadà massanenc que hagi viscut els episodis de sequera del passat estiu els sorprendrà que la parròquia arribi al màxim de la capacitat pel que fa a la xarxa d’aigua potable.

La suspensió temporal de noves llicències de parcel·lacions de terrenys i noves urbanitzacions durant un any és una mesura que Amb Seny va incloure en el seu programa electoral per les Eleccions Comunals del desembre del 2023. De fet, la proposta passava per impulsar-la mentre s’esperaven els resultats dels estudis de càrrega, ja que això hauria paralitzat l’entrada de sol·licituds urbanístiques entre els mesos de gener i abril, evitant, així, més grues i excavacions innecessàries que il·lustren un urbanisme descontrolat i desmesurat, i que no beneficia en res la parròquia.

Ara, durant aquest any de moratòria, la Massana haurà de presentar un nou pla d’urbanisme de la parròquia. Per a la consellera Laura Bragança ha de ser un POUP “valent”, que doni resposta a la problemàtica actual i a les conseqüències que aquesta ha generat en el medi ambient i en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de la parròquia.

Ens congratulem de l’aprovació d’una moratòria més que necessària“, ha dit Laura Bragança, tot i lamentar que arriba tard. A més, el desig és que la reforma urbanística pugui ser treballada i consensuada conjuntament entre majoria, minoria i equip de professionals del comú, per tal d’afavorir el benestar de la parròquia.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.