Image Alt

Concòrdia

Escaldes-Engordany impulsa dispensadors amb productes d’higiene menstrual en diferents edificis comunals

El Comú d’Escaldes-Engordany ha presentat una iniciativa del departament de Treball i Recursos Humans adreçada a les dones. L’objectiu és garantir l’accés als productes menstruals i trencar els tabús al voltant de la regla. En aquest sentit, la corporació ha adquirit fins a dotze dispensadors que contenen compreses i tampons ecològics, que es poden agafar gratuïtament quan es tingui la necessitat.

La consellera d’Acció Social, Magda Mata, ha explicat que el comú escaldenc és la primera institució pública del país que tira endavant aquest projecte i ho fa des del convenciment que “hem de normalitzar la regla, perquè les dones la tenim des d’adolescents fins més enllà dels cinquanta anys i cal crear llocs de treball saludables i inclusius”. Aquests dispensadors es troben repartits des d’aquest dijous en una dotzena d’edificis comunals i arribaran a un centenar de treballadores. En cas de necessitat, a més, també se’n podran beneficiar les usuàries d’aquestes instal·lacions.

La iniciativa costarà 3.770 euros aquest primer any, incloent-hi tant la instal·lació dels dispensadors com la recàrrega. La voluntat és renovar el contracte d’any a any i, a partir del segon, només caldrà pressupostar les recàrregues. En aquesta línia, la consellera Magda Mata ha exemplificat que equival “a convidar a un cafè al mes a cada treballadora”. A més, la idea s’inclou dins la ideologia del Comú d’Escaldes-Engordany, de treballar pels drets de les dones i empoderar-les.

El comú escaldenc ha previst dues xerrades informatives adreçades a les treballadores comunals, sobre l’impacte dels productes menstruals a la salut de les dones i el medi ambient, així com sobre els beneficis de fer servir productes menstruals de qualitat i ajudar les dones a gaudir d’una bona salut menstrual.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.