Image Alt

Concòrdia

Consell Superior Justícia

Concòrdia manifesta preocupació pel nomenament del nou president del Consell Superior de la Justícia

Concòrdia expressa la seva preocupació pel recent nomenament del nou president del Consell Superior de la Justícia, Josep Maria Rossell. Aquest nomenament planteja serioses qüestions sobre la independència i la separació de poders, que són fonamentals per a un sistema democràtic fort i saludable.

La separació de poders és una pedra angular de la nostra democràcia, i és essencial per garantir la imparcialitat del sistema judicial. La seva importància no pot ser subestimada, ja que permet que cadascun dels poders de l’Estat (l’executiu, el legislatiu i el judicial) funcioni de manera independent i sense influència indeguda d’altres poders. És essencial que el poder judicial sigui lliure de qualsevol influència política o de qualsevol aparença d’aquesta.

Amb aquest nomenament, podria posar-se en dubte aquest principi fonamental. El fet que l’exministre de Justícia ocupi el càrrec més alt del Consell Superior de la Justícia de forma immediatament posterior al seu exercici com a mandatari al Govern no s’alinea amb principis internacionalment establerts de democràcia i de bon govern. Això pot també erosionar la confiança dels ciutadans en la imparcialitat del sistema judicial i minvar la seva creença en les institucions judicials. Hem d’aportar les màximes garanties perquè la justícia sigui justa.

Concòrdia incloïa en el seu programa de les passades eleccions generals la modificació de la legislació vigent relativa al procediment de nomenament dels membres del Consell Superior de la Justícia per tal de garantir que aquests no hagin ocupat cap càrrec polític en els 4 anys anteriors a llur nomenament. Des de Concòrdia creiem que hi ha professionals altament qualificats a Andorra amb la integritat i l’experiència necessàries per ocupar aquest càrrec, i que alhora compleixen aquest requisit.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.