Image Alt

Concòrdia

Codi Penal

Concòrdia defensa l’abrogació de l’article 325 del Codi Penal

Andorra viu un profund debat públic sorgit arran de l’enjudiciament de la Sra. Vanessa Mendoza, activista pels drets sexuals i reproductius, a qui la fiscalia acusa de desprestigi de les institucions, després de retirar els delictes de calúmnia contra el Govern i de difamació contra els coprínceps que inicialment se li atribuïen. L’acusació inicial podia representar fins a quatre anys d’empresonament.

Des de Concòrdia diferim en les formes i en una part substantiva del contingut de les declaracions de la Sra. Vanessa Mendoza. Pensem però que el dret a l’honor ha de reposar en la consciència de les persones i no en les institucions. Defensem en aquest sentit l’abrogació de l’article 325 del Codi Penal, de delictes contra el prestigi de les institucions, seguint les recomanacions d’organitzacions internacionals de drets humans, entre les quals els organismes de l’ONU. Creiem, ras i curt, que el judici que està tenint lloc no s’hauria d’haver produït i en la protecció de les persones activistes al país, independentment de si coincidim o no amb els seus postulats.

A Concòrdia defensem un procés gradual, amb, de forma immediata, la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs per la dona que la duu a terme i que la Caixa Andorrana de Seguretat Social en sufragi tots els costos. En segon terme i durant els propers quatre anys, advoquem per la legalització de la interrupció voluntària de l’embaràs. Pensem que aquesta és la manera que dona més garanties per mantenir les nostres institucions mil·lenàries alhora que avancem decididament en matèria de drets fonamentals.

 

Andorra la Vella, 4 de desembre de 2023

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.