Image Alt

Concòrdia

Tertulia amb Cerni Escalé

Cerni Escalé: “el poder ha de ser un mitjà per transformar, no una finalitat”.

Aquest divendres, 3 de febrer, Cerni Escalé, candidat de Concòrdia a les pròximes eleccions generals, ha participat al programa La tertúlia dels divendres de Ràdio Valira, dirigida per Enric Fontbernat.

El programa, que també ha comptat amb la presència de les candidates Judith Pallarés i Carine Montaner, ha estat centrat en les pròximes eleccions generals, on els candidats han pogut anar desgranant algunes de les propostes i idees programàtiques.

 

QUÈ POT APORTAR CONCÒRDIA AL PAÍS?

Preguntats a què pot aportar Concòrdia al país, Cerni Escalé ha respost que la formació vol “ser part de la solució d’una Andorra que viu diferents crisis”. Escalé ha llistat aquestes en:

  • Crisi de l’habitatge, per la majoria de persones que viuen al país, remarcant que no és així pels diferents terratinents.

  • Crisi de manteniment del patrimoni natural i cultural del país. Escalé ha destacat que “hem de fer més per protegir el patrimoni davant l’allau del ciment que hem viscut els darrers anys”.

  • Crisi de comunitat i cohesió social. Escalé ha remarcat que cal fer un esforç addicional per enfortir les tradicions, i ha despuntat que caldria vetllar per la gestió d’immigració.

  • Crisi d’inversió estrangera, que ha portat a la desandorranització de l’economia.

Escalé ha apuntat que, davant de tots aquests reptes cal il·lusió i solucions globals i pensades pel país. És per això que “la proposta de Concòrdia és un nou model de país regenerant la política andorrana”.

TRANSPARÈNCIA

Un segon bloc temàtic s’ha centrat en la transparència de les institucions. Escalé ha manifestat que cal canviar el marc de les nostres normes pel que fa a la transparència. Reconeixent que disposem, actualment, d’una bona base, com és la Llei de transparència, ha afirmat que es pot anar més enllà “canviant la cultura de la transparència en totes les institucions”.

Escalé ho ha exemplificat explicant que, quan hi ha una adjudicació, el contracte d’aquesta hauria de ser públic i conegut a través d’un web on es pogués trobar tota la informació de forma senzilla i intuïtiva, i no només de Govern, sinó també dels comuns i de les parapúbliques.

Tot això implicaria fer un esforç de transformació, començant per donar una nova mirada a les lleis que disposem ara mateix, i fent obligatori publicar tota la informació de gestió, menys aquella que estigui protegida per secret d’Estat.

PACTES I PROGRAMA ELECTORAL

El darrer bloc ha estat dominat per la proximitat de les pròximes eleccions generals, i no podien faltar-hi els pactes i el programa.

Escalé ha reconegut que, per a Concòrdia, ha estat senzill optar per anar a les pròximes eleccions generals en solitari “per manca de sintonia en les idees” i perquè “la visió de país de Concòrdia és prou separada de la resta dels partits de marca nacional per a presentar-nos en solitari”.

Escalé ha puntualitzat que “és sobre les idees i el model de país que es pot edificar un pacte electoral”, i no sobre les cadires a ocupar, perquè això pot condicionar la governança posterior. De fet, Escalé ha conclòs “que el poder ha de ser un mitjà per transformar, no una finalitat”.

Pel que fa al programa electoral, Concòrdia està ultimant les darreres idees a partir de debats corals amb els candidats a les eleccions, que permeten refinar les propostes que finalment es presentaran a la ciutadania.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.