Image Alt

Concòrdia

Solucions a la mobilitat

Concòrdia proposa connectar Sant Julià i Escaldes amb una xarxa de transport col·lectiu

Concòrdia proposa la creació d’un pla nacional d’infraestructures que impulsi l’assoliment d’una mobilitat fluida i sostenible. La número dos de la candidatura nacional, Nuri Segués, ha explicat aquest dimarts que la formació aposta per finalitzar la desviació de Sant Julià de Lòria, explorar un transport alternatiu d’accés al Principat i connectar, a través d’una xarxa de transport col·lectiu, Sant Julià i Escaldes-Engordany. “Hem de fer estudis previs amb experts per veure quina és la fórmula més adient, podria per un tram baix, un tram sense raïls, un troleibús, hem d’acabar de veure quines són les fórmules més adients”, ha puntualitzat.

Segués ha apuntat que la formació també vol promoure la implementació d’aparcaments multimodals a la perifèria i estudiaran, amb els comuns, la viabilitat de disposar d’una targeta d’aparcament nacional única amb una tarifa reduïda pels residents. A més, Concòrdia treballarà per facilitar la connexió entre nuclis urbans a través de l’ampliació de voravies i camins d’interconnexió, com el passeig del riu i el camí Ral, i estudiarà el desenvolupament del concepte ’15 minuts a peu’, que consisteix en el fet que tots els serveis essencials estiguin situats a un quilòmetre de distància, un fet que propiciaria els desplaçaments caminant.

Aquestes accions aniran acompanyades d’un embelliment de les infraestructures i carreteres utilitzant elements tradicionals d’Andorra, com la pedra seca i les cobertes vegetals. L’objectiu, tal com ha exposat Segués, és fer més amena la circulació, rodada i a peu, pel país “amb espais més verds on el ciment no tingui aquesta particularitat i singularitat, substituint aquest gris per un color més verd amb -egetació i agradable a l’entorn urbà”.

 

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.