Image Alt

Concòrdia

Cerni Escalé Concòrdia

El grup parlamentari de Concòrdia entra dues preguntes per la pròxima sessió del Consell General

Els parlamentaris de Concòrdia qüestionaran sobre la implantació d’universitats privades al país i sobre l’ús dels mecanismes legals de la llengua oficial.

El grup parlamentari de Concòrdia (GPC) ha registrat dues preguntes a Sindicatura perquè el Govern les respongui oralment en la pròxima sessió del Consell General, prevista per dimecres 18 d’octubre.

En primer lloc, la consellera general del GPC, Maria Àngels Aché, preguntarà a l’executiu sobre la implantació d’universitats privades al país, demanant la quantitat d’universitats o institucions d’ensenyament superior que estan formalitzant oficialment els tràmits a Andorra, i si hi ha constància que altres centres estiguin interessats a iniciar el procés. Tanmateix, Aché vol conèixer els motius pels quals el Govern ha afirmat que cal enfortir els requisits que regulen l’entrada d’universitats privades al Principat d’Andorra.

Per la seva banda, el president del GPC, Cerni Escalé, ha registrat una bateria de preguntes entorn els mecanismes legals de preservació de la llengua oficial. Escalé demana a l’executiu que expliqui el nombre d’infraccions detectades per Govern respecte de 14 articles de la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial durant els darrers quatre anys, així com les infraccions detectades en aquest període que han estat objecte de sancions.

A més, Escalé vol saber quants expedients sancionadors han estat oberts d’ofici per Política lingüística del Govern en el mateix període de quatre anys i quina valoració fa el Govern de la seva acció fins ara d’aplicació dels mecanismes de preservació de la llengua previstos a la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial, per finalment demanar si aquestes apreciacions s’han reflectit en el Projecte de llei de la llengua pròpia i oficial publicada recentment al Butlletí del Consell General.

Aquesta bateria de preguntes s’origina, com explica Escalé en l’exposició de motius, per la inquietud del GPC sobre “la tebior de les mesures presentades fins ara pel Govern a fi de fer front a l’actual context lingüístic a Andorra, en el qual l’ús de la llengua oficial no creix, malgrat els esforços públics esmerçats a aquest efecte“.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.