Concòrdia pregunta per l’Acord d’Associació, el català i l’atenció a la gent gran
El Grup Parlamentari de Concòrdia ha entrat tres preguntes perquè el Govern les respongui oralment a la pròxima sessió de control del dijous, 24 d’octubre.
Una d’aquestes està relacionada amb l’Acord d’Associació amb la Unió Europea i, concretament, amb la informació que fins ara ha fet pública el Govern. El president del grup parlamentari, Cerni Escalé, vol que l’Executiu concreti les actuacions que es planteja dur a terme durant els pròxims mesos, amb relació a la campanya de comunicació de l’Acord d’Associació que s’ha negociat amb la UE. Escalé considera un problema democràtic greu que el Govern estigui utilitzant fons públics per promoure l’Acord, obviant una part important dels impactes que aquest comportarà. El conseller general de Concòrdia lamenta que l’Executiu hagi invertit centenars de milers d’euros en informes i estudis que després no ha fet públics. Així mateix, el Govern ha compromès ja més d’un milió d’euros per comunicar l’Acord d’Associació, tot contractant una empresa que es troba en judici per frau electoral a Espanya. El clar objecte d’aquestes contractacions és convèncer a la població, quan hauria de ser el d’oferir neutralment tota la informació.
A la vegada, el president del Grup Parlamentari de Concòrdia ha presentat una altra pregunta relacionada amb el desplegament de la nova Llei de la llengua pròpia i oficial, fruit de la preocupació per la disminució en l’ús social del català. En concret, Cerni Escalé demana per les actuacions que ha dut a terme el Govern pel que fa a la comunicació institucional i per la quantitat d’expedients sancionadors que s’han tramitat, des de l’aprovació del nou text el passat mes d’abril. A més, també vol conèixer les previsions de l’Executiu en relació amb el compliment dels requisits lingüístics en les renovacions dels permisos de residència. Concòrdia considera que s’han de redoblar esforços per fer complir la llei en vigor i per oferir més eines a les persones nouvingudes que volen aprendre el català.
Finalment, la consellera general Maria Àngels Aché ha entrat una tercera pregunta relacionada amb el desplegament d’accions del pla nacional sociosanitari per a la gent gran, aprovat a finals de l’any 2022. En concret, Aché vol saber quines accions ha desplegat el Govern, des de l’inici d’aquesta legislatura, per tal de reforçar el suport a totes aquelles persones que tenen cura de familiars dependents. D’aquesta manera vol destacar la importància d’un suport integral i imprescindible per a les famílies que assumeixen aquesta responsabilitat, contribuint, així, al seu benestar social i a la qualitat de vida.