Image Alt

Concòrdia

Concòrdia esmena la llei de caça

Concòrdia proposa incloure un conseller general a la Comissió de Seguiment de la Caça

El Grup Parlamentari de Concòrdia ha presentat una vintena d’esmenes al Projecte de llei de caça. La formació ha tingut en compte les propostes fetes per part de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, amb qui va contactar per tal de conèixer els seus neguits i les seves particularitats.

Una de les esmenes principals és la que fa referència a la Comissió de Seguiment de la Caça, un òrgan de caràcter consultiu. Concòrdia proposa incloure-hi un conseller general nomenat per la Comissió Legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient, amb l’objectiu d’estar al corrent dels temes que es tracten en aquesta comissió, informar a la resta de consellers i conselleres de la comissió legislativa i anticipar possibles modificacions de la llei.

Una altra proposta rellevant és la relacionada amb el sistema d’avaluació, que estableix els coneixements que ha de tenir una persona per poder obtenir per primer cop un permís de caça o per poder-lo sol·licitar de nou després d’haver estat inhabilitada. El Grup Parlamentari de Concòrdia proposa que hi hagi almenys una convocatòria per any, ja que en el Projecte de llei del Govern és el ministeri responsable de la caça l’encarregat de determinar el contingut i el nombre mínim de convocatòries d’avaluació.

En l’apartat de la caça de l’isard, Concòrdia proposa que una part de les captures del pla de caça es puguin realitzar en els vedats, determinant prèviament per part del ministeri un índex de captura. La idea és que les batudes administratives, que fins ara es regulaven via reglament, quedin regulades a la llei.

Finalment, per tal d’establir una coherència amb el text, Concòrdia ha precisat el nom oficial de la federació a tots els llocs on apareix, essent aquest Federació Andorrana de Caça i Pesca, si bé en molts punts només apareixia com a Federació Andorrana de Caça.

Infraccions i sancions

En l’apartat que fa referència a les infraccions i sancions, el Grup Parlamentari de Concòrdia planteja diverses modificacions segons la tipificació d’aquestes. Per a les infraccions administratives lleus, es proposa que la sanció per no retornar el sistema de marcatge expedit pel Govern de captura d’espècies sotmeses a un pla de caça, sigui la mateixa tant per a les anelles transferibles com per a les anelles intransferibles. A més, s’inclou en la llista d’infraccions administratives lleus sancionades amb 300 euros, el fet de caçar espècies regulables, de nit i sense autorització. També es proposa que les infraccions lleus no comportin cap mena de suspensió.

Pel que fa a les infraccions administratives greus, el Projecte de llei sanciona de manera més severa les conductes associades a anelles transferibles. Concòrdia engloba la sanció en el fet de “registrar incorrectament” el sistema de marcatge expedit pel Govern, sense fer cap diferència de classes d’edat d’animal.

Finalment, el grup parlamentari proposa reajustar els terminis de prescripció de les diferents infraccions i sancions, rebaixant de dos anys a sis mesos les lleus, de tres anys a un any les greus i de cinc anys a tres les molt greus.

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.