Image Alt

Concòrdia

Concòrdia presenta esmenes a la Llei de Jocs d'Atzar

Concòrdia vol que el Consell General nomeni dos experts al Consell Regulador Andorrà del Joc

El grup parlamentari presenta dues esmenes al Projecte de llei dels jocs d’atzar per dotar l’òrgan de més independència i expertesa.

El grup parlamentari de Concòrdia ha presentat dues esmenes al Projecte de llei dels jocs d’atzar. La més destacada és la que fa referència a la composició del Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) i, en concret, al nomenament dels dos membres de lliure designació. Per tal de dotar aquest òrgan de més independència i d’una visió més experta, proposa que aquestes dues persones siguin nomenades per majoria absoluta de la Comissió Legislativa d’Economia i tinguin una trajectòria reconeguda en l’àmbit dels jocs d’atzar, amb almenys deu anys d’experiència de gestió.

Aquesta mesura està pensada en la línia de les que Concòrdia preveu per a totes les agències públiques, amb l’objectiu que siguin persones independents i, alhora, expertes, les que formin part dels consells directius o d’administració. A més, amb la designació d’aquests experts per part del Consell General, es dota el parlament de més centralitat política i es possibilita un control efectiu de la seva activitat.

La segona esmena fa referència a la prohibició d’accedir al joc per part de persones nacionals o residents que hagin estat beneficiàries d’alguna ajuda socioeconòmica provinent de l’administració. En aquest sentit, des del grup parlamentari de Concòrdia es proposa que hi tinguin accés les persones que rebin ajudes per un valor anual inferior als 500 euros o les persones que hagin rebut una ajuda a través d’un procés en el qual s’hagi avaluat la seva competència. Amb la prohibició actual, per exemple, un dels afectats és un estudiant que rep una ajuda pel transport fins a Barcelona.

Andorra la Vella, 9 de setembre de 2024

Necessites contactar amb Concòrdia?

Doncs aquí et deixem les dades de contacte!

C. Ciutat de Valls, 14

AD500 Andorra la Vella

Segueix-nos:

Estàs a un clic de contactar amb Concòrdia.

Només has d’omplir un senzill formulari.